Før & efter: Så flot blev hjemmekontoret

Foto: Anitta Behrendt

Før & efter: Så flot blev hjemmekontoret

Har du ikke et ekstra værelse til at indrette et kontor i? Fortvivl ikke, det kan sagtens lade sig gøre at indrette en kontorplads op ad en væg, så resultatet bliver både dekorativt og funktionelt.

Fine farver
Med reoler i en lys neutral farve kan man selv tilføre kulører til indretningen med mapper og notesbøger i flotte farvekombinationer. Mapper, notesbøger og æsker er fra Søstrene Grene, mens Lyngbyvasen er fra Stilleben.

TIP
Køb billige mapper, notesbøger og æsker i Søstrene Grene, som jævnligt laver flotte nye mønstre og farver.

Fotograf Anitta Behrendt arbejder ofte hjemme, men syntes, at det var en udfordring at indrette et praktisk kontorhjørne med plads til opbevaring, når stuen samtidig skulle være hyggelig. Løsningen blev at indrette en væg med reoler og en bordplade med dekorative greb, æsker og kontorgrej, så resultatet både blev pænt og indbydende. Bonus er, at Anittas børn, Ingeborg og Virgil, også er glade for at bruge skrivebordet, når de vil tegne og lave andre kreative ting. Nogle af reolerne har låger, så Anitta kan gemme praktiske, men mindre kønne ting væk. Og nogle af dem er åbne, så der er plads til at udstille fine æsker fra Daisy, rejseminder og andet nips. Over skrivebordet er der sat en hulplade op med små kroge til sakse, tape og andre småting. – Jeg synes, at kontordelen i stuen blender flot ind og samtidig giver et personligt touch til indretningen. De lysegrå reoler og den svagt rosa væg står flot til hinanden. Og så er det fantastisk at have alt det opbevaringsplads til småting, fortæller Anitta om forvandlingen.

FØR: Stuevæggen, før den blev malet og indrettet med reoler og skrivebordsplads.

EFTER:
Praktisk løsning i let stil
Anitta er så glad for sit nye minikontor, som er blevet et hyggeligt hjørne i stuen. Reolerne er valgt både med og uden låger, så hun både kan bruge dem til opbevaring og til rejseminder og nips. Skrivebordspladen er malet sort, så den stationære computer blender fint ind. Væg, opslagstavle og reoler er valgt i lyse nuancer, så kontoret får et let udtryk. Den lyserøde farve på væggen til højre er R03 Rosa fra Dyrup.

Udfordringer:
• Anitta manglede en hjemmearbejdsplads i sin lille lejlighed
• Pladsen skulle også indeholde opbevaringsløsninger
• Resultatet skulle være hyggeligt og blende flot ind i den
øvrige indretning

Løsninger:
1. En skrivebordsplade fra Ikea i målene 150 cm x 74 cm blev sat op med 2 vinkler og et enkelt bordben på en væg i stuen
2. Der blev sat grå reoler fra Trævarefabrikernes Udsalg på væggen omkring bordet. De giver god plads til opbevaring af kontorartikler, bøger og andre ting
3. Anitta indrettede med hyggelige og personlige ting som rejsefund, æsker og billeder

FIKS TAVLE
Opslagstavlen med plads til praktiske ting som sakse, tape og klipsemaskiner foruden dekorative postkort og billeder består af en hulplade med kroge. Det er nemt at skifte motiver og ting ud efter humør på den neutrale plade. Hulplader kan købes og skæres til efter mål i trælaster eller på byggemarkeder. Krogene kan købes samme sted. Husk samtidig at købe to lister, som hulpladen kan sættes fast på. Ellers vil der ikke være plads til at sætte kroge i hullerne bag pladen. Skabsgrebene er fra Retro Villa.

MIKS MATERIALER
… når du skal indrette kontorhjørnet, så virker det varmt og hjemligt. Her en blyantsholder af kork fra Søstrene Grene, et par vaser af marmor og en krukke af messing. Den limegrønne lampe designet af Arne Jacobsen giver en fin kontrast til de sorte og lyse nuancer. Den kan købes hos shop.louispoulsen.dk

PÅ ET BEN
Anitta fandt et bordben i Ikea i samme farve som reolerne og syntes, det var en sjov detalje at tilføje et enkelt ben til bordet.

► SE OGSÅ: Før & efter: Gæsteværelse med personlighed

► SE OGSÅ: Fra mørk opgang til moderne entré

► SE OGSÅ: Kreative kvadratmeter


Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Renovering

610x200_woordy_knap2.jpeg