"De mange unikke fund giver sjæl og personlighed til huset, som for mig giver følelsen af hjem"

Foto: Julie Wittrup & Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Anne Sophie Bentzon har indrettet sig med et strejf af østen.

"De mange unikke fund giver sjæl og personlighed til huset, som for mig giver følelsen af hjem"

Kom indenfor i Anne-Sophie Bentzons hjem uden for Aarhus, hvor unikke udenlandsfund gør en verden til forskel og tilfører hygge til den minimalistiske indretning. Her fusioneres det varme interiør fra både Østen og Marokko med nordisk strømlinethed.

Anne-Sophie Bentzon har, så længe hun kan huske tilbage, haft en interesse for indretning og har altid fået energi af at indrette og få det maksimale ud af et rum. Særligt det unikke og rå udtryk har siden vundet hendes kærlighed – for ikke at glemme udenlandske fund med patina og historie, som skaber den helt rigtige hyggelige stemning, ifølge Anne-Sophie Bentzon.

Men smukke marokkanske tæpper og møbler fra Østen er ikke nødvendigvis billigere end meget andet interiør. Rejseomkostninger og forhandlerled er nemlig nogle af de faktorer, der spiller ind på den endelige pris, når vi herhjemme ønsker at indrette os med de eksotiske fund. Det blev faktisk starten på Anne-Sophie Bentzons rejseeventyr.

stue_2.jpg
Anne-Sophie er vild med marokkanske tæpper, fordi de kan fuldende et rum, afgrænse og skabe zoner. Hun importerer selv tæpperne og sælger dem i sit showroom.

"Min virksomhed startede med min interesse for indretning og min kærlighed til unikt og råt interiør, men også med et ønske om at importere og sælge disse varer til bedre priser end de, jeg kunne finde i butikkerne dengang. Jeg ville gerne sælge de rigtig unikke varer, og derfor har jeg showroom i en lagerhal og åbent efter aftale. Jeg har aldrig ønsket mig en butik, det sjove for mig er indkøb af varerne og salg til glade private kunder", forklarer Anne-Sophie, der nu driver virksomheden Interior.dk, hvor hun forhandler unika interiør fra Østen, vintagekrukker, rustikke træmøbler og håndvævede tæpper hentet hjem fra Marokko. Alt sammen håndplukket af Anne-Sophie selv.

Der er en klar stilmæssig reference fra Anne-Sophies showroom til familiehjemmet, for hun indkøber kun varer, som hun selv ville indrette sit eget hjem med.

entre.jpg
Et kig ud i entreen fra spisestuen. Den er lys og luftig, fordi døren er med klare glasruder. I væggen er der desuden monteret et vinduesparti, som også lukker lyset ind.

"De mange unikke fund giver sjæl og personlighed til huset, som for mig giver følelsen af hjem. Der er købt og indrettet med det, vi synes er lækkert, og ikke fordi det er af en bestemt designer. Det er i det uhøjtidelige miks af designerstolen, det unikke marokkanske tæppe og arvestykket på væggen, at magien skabes", siger Anne-Sophie.

Men fælles for alle fund og materialer er, at de holdes i afdæmpede jordfarver, som skaber en rolig base i kombination med grønne planter.

facade.jpg
Murstenenes farve, de mange små kroge og ikke mindst den kravlende grønne efeu på husets facade var nogle af de første udvendige ting, parret i sin tid faldt for. Sidenhen er der i stedet for den overdækkede terrasse kommet en lys udestue til med store gulv til loft-vinduespartier. 

En stor familie

Selvom Anne-Sophie har flair for at indrette hyggelige rum, har indretningen af familiens egen villa været længe undervejs.

"Det er vigtigt for mig at mærke et hus og rummene, finde ud af, hvordan lyset falder og forholde mig til spørgsmål som, hvor er det naturligt at opholde sig i huset? Alt sammen inden jeg slår søm i væggen og tilslutter lamper. Sådan bliver et hus et hjem for os. Vi har mange børn, så det var vigtigt at skabe mange rum i rummene, så man kan opholde sig forskellige steder og alligevel være sammen. Den vinkel skulle lige gennemtænkes en ekstra gang, inden vi begyndte at indrette os", forklarer Anne-Sophie, der sammen med manden, Rasmus Bentzon, har seks børn, der både er sammenbragte og fælles.

Det er dog ikke alle børn, der er hjemmeboende, men pladsen skal være der, så hele familien kan være samlet. Med mange mennesker i alle aldre er stuen derfor indrettet i små oaser, så nogle kan se film, mens andre kan smide sig på madrasserne i hjørnet og læse en bog, alt imens Anne-Sophie kan sidde ved spisebordet og betragte dem alle. For Anne-Sophie er det nemlig altafgørende, at indretningen er funktionel og hyggelig frem for alt.

hjørne.jpg
Familien tæller i alt otte personer, og derfor har Anne-Sophie lavet opholdszoner. Hverken stue, køkken, spiseafdeling eller kontor adskilles af døre, men fungerer som ét åbent rum, så hele familien altid er samlet, men der samtidig er plads til at lave lige det, man har lyst til. Puderne er en blanding af Interior.dk og Day, lampen i hjørnet er fra Boshop, og det runde spejl er købt hos Gartnergården i Skæring.
udestue.jpg
Villaen har ikke gennemgået en stor renovering, parret faldt nemlig pladask for den, som den var. Dog er udestuen med de store vinduespartier bygget til. Før stod en gammel overdækket terrasse, som parret ikke vidste, hvad de skulle stille op med. I stedet har de forlænget det store leverum, der giver ekstra plads til den store familie. Tæppe og træbord fra Interior.dk, daybed fra Sofakompagnie, og den smukke, lette lampe i loftet er fra Boshop.
Sofa.jpg
Sofastuen er familiens yndlingsrum. Det er her i de indbydende bløde sofaer, de bruger allermest tid sammen, med og uden tv tændt og sammen med gæster. Sofaerne er fra ILVA, sofabordet er fra Interior.dk, og kunsten på væggen er en blanding af arvet kunst, fotokunst af Peter Sebastian samt plakater fra Posterland. Ikke nok med at sofastuen er familiens samlingspunkt, det er også her, man finder Anne-Sophies yndlingsmøbler. De grå sofaer og den tilhørende stol i hør er tidløse og passer perfekt ind i rummet, mener hun.
spiseplads.jpg
Anne-Sophie har formået at indrette familiens hjem minimalistisk uden at gå på kompromis med hyggen. Den sniger sig ind via varmen fra de mange møbler i træ og ikke mindst gennem de bløde marokkanske tæpper, der ligger placeret rundt omkring på de kølige hvide fliser. Den store pendel over spisebordet er fundet på Dba. Reolen er bygget af bogkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg.
stue.jpg
Når man står ved spisebordet, kan man se tværs igennem det store, åbne rum, der opdeles i mindre zoner af bløde tæpper. For Anne-Sophie er det alfa og omega, at der er plads til, at børnene kan udfolde sig uden at være bange for at ødelægge noget. Derfor er hjemmet indrettet uden for meget nips.
ude.jpg
Da parret rev den overdækkede terrasse ned for at bygge en ny udestue, var det ikke, fordi familien kom til at mangle den. Fra spisestuen kan man nemlig gå ud på endnu en overdækket oase. Terrassebord og krukker er fra Interior.dk, bænken er et loppefund, plaid fra Cozy Living.
Køkken.jpg
Det industrielle stål klæder varmen fra al træet, som hjemmet er fyldt med.
Køkkenø.jpg
I køkkenet får hvide fronter og metrofliser selskab af messinglamper fra House Doctor, rustikke krukker fra Interior.dk og rå spækbrætter.
rejsefund.jpg
Fund fra eksotiske rejsemål og tidløs hør er nogle af de vigtigste elementer i AnneSophies indretning. Til sammen bidrager de nemlig til en hyggelig og bohemet stemning, som Anne-Sophie elsker.
soveværelse.jpg
Træ og hør dominerer i soveværelset og bidrager til en behagelig stemning, der er altafgørende i lige netop dét rum. Skammel fra Interior.dk.
badeværelse.jpg
De grønne planter og detaljen i messing går igen på badeværelset præcis som nedenunder i stueetagen. Både spejl og krukke er fra Interior.dk, og messingarmaturet er fra Vola.

5 tips til at få Anne-Sophie Bentzons hyggelige bohemestil:

  1. Inddel ét stort rum i flere små zoner
  2. Vælg med hjertet
  3. Unika interiør skaber en personlig og stemningsfuld indretning
  4. Omring dig med grønne og gerne store planter
  5. Indret med jordfarver, og brug materialer som træ og hør
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning