Farvefest i to etager
SPONSORERET indhold

Farvefest i to etager

En farveglæde ud over det sædvanlige er kendetegnende for denne lejlighed i to etager, der ligger midt inde i det gamle København. Grafisk designer Sabine Brandt er kvinden bag de modige indretningsvalg.

Foto: Johan Rosenmunthe
03. maj. 2015 | Bolig | BoligLiv


Hvem:
Grafisk designer Sabine brandt og kvinden bag designbureauet Sisterbrandt, hendes mand arkitekt Søren Aabling og børnene björk på 13 og Ask på 9 år
Hvad: 140 kvadratmeter stor lejlighed
Hvor: I hjertet af København

Farver, finurligheder og masser af hjertevarme er dét, der møder en, når man træder ind ad døren til Sabine Brandts lejlighed helt øverst oppe i en skøn gammel ejendom i det indre København. Sabine og hendes mand Søren er henholdsvis grafisk designer og arkitekt, så det er ikke så underligt, at specielle indretningsløsninger fylder i dette hjem. Efter at tørreloftet blev inddraget til beboelse, er lejligheden udvidet til 140 kvadratmeter. Hele istandsættelsen, inklusive trappen, har Sabines mand Søren stået for, og resultatet er råt og meget utraditionelt. Her er der ingen pudsede gipsvægge eller overflødige detaljer, men et anderledes udvalg af materialer som f.eks. vægge af ubehandlet krydsfiner. Valget giver det gamle tørreloft, der nu rummer forældresoveværelse og arbejdsrum, karakter og personlighed.hjertet af København

En samler med ordenssans

Selvom Sabine Brandt med egne ord er lidt af en samler, så besidder hun den sjældne evne at holde orden i sine mange ting. Faktisk så meget, at der hersker en vis enkelhed i det farverige hjem.
Hendes mange fund er grupperet rundt omkring, så de mere fremstår som en samlet enhed end som et kaos af ting. Et godt eksempel på Sabines evne til at skabe ro er den store opslagstavle, der pryder hele den ene væg i familiens stue. Her er alverdens inspiration, børnetegninger, udklip, ᴀollede klistermærker osv. nænsomt hængt op, grupperet og klar til at gå på opdagelse i. De ene-ste andre møbler i stuen er en gammel sofa med smukke, farverige puder af den svenske illustrator Elisabeth Dunker og en smuk stol af Mies van der Rohe. Sådan, andet behøves ikke for at skabe et personligt og indbydende opholdsrum til hele familien!

Passion for farver
En anden passion, som tydeligt ses, er Sabines passion for farver. Både i hendes professionelle arbejde som grafisk designer og i hendes hjem ses glæden ved stærke farver. Inspirationen henter hun blandt andet fra familiens mange rejser til Indien, og hun er ikke bange for at omsætte den direkte i sit eget hjem. Den pink væg i arbejdsrummet og soveværelsets skarpe grønne er således direkte inspireret af indiske husmure. Derudover finder Sabine inspiration til hjemmets indretning på diverse blogs. Hun handler gerne på nettet for at finde ting, der er personlige og unikke, og så elsker hun at besøge sommerens store udbud af loppemarkeder, hvor hun med sikker hånd udvider sine misundelsesværdige samlinger år for år.


Farverig detalje fra soveværelset. De pink knager er fra Helgo hos Hay.


Soveværelsets vægge er bygget op af ubehandlet krydsfiner. Råt, enkelt og utraditionelt.


Fra stuen er der kig til de to børneværelser. Også her kommer familiens farveglæde til udtryk.


Det er Sørens gamle cykel, der hænger og pynter i loftet. Stolen er af Verner Panton og fås bl.a. hos Casanova Møbler.


Sabine har på smukkeste vis samlet sine enkle Lyngby-vaser på en lille bakke. Det forstærker deres skulpturelle udtryk, rillerne og de forskellige højder.


Den rå og enkle trappe fører op til lejlighedens første sal, der rummer forældre-soveværelse og det skønne arbejdsrum med den lyserøde væg.


En magelig sofa er stort set det eneste møbel i familiens stue. Til gengæld pryder opslagstavler i forlængelse af hinanden hele den ene væg. Sofaens to puder er af Elisabeth Dunker og fra shop.finelittleday.com. Det farverige tæppe fra Thailand kan købes hos Butik NØ.


Man kan ikke undgå at blive inspireret af den farvede væg og de smukke billeder, som det store arbejdsbord støder op imod. Farven så Sabine i Indien, og den gjorde hende med egne ord ‘bare glad.’ Lampen er en gammel sag fra Fog og Mørup.


Sabine har en stor og meget fin samling af sjove urtepotteskjulere med søde ansigter. Hun har fundet dem rundt om på diverse loppemarkeder. Her ses en håndfuld af dem. Blomsten hedder vibeæg.


Fra det lille køkkenvindue er der den fineste udsigt direkte til Rundetårn. Den fine stjerne er fra Indien, lignende kan fås hos Butik NØ.


Kitschede klistermærker er der også blevet plads til på den store opslagstavle.


Et lille siddehjørne er fremhævet ved hjælp af en skrap grøn væg, en lampe af ældre dato designet af Preben Dahl og en pude i smukke farver designet af Karen Bjelke og i sin tid købt hos Stilleben.Selvom farverne er stærke, har Sabine på smukkeste vis formået at skabe et meget harmonisk rum.


En smuk og skulpturel vintage stol af Mies van der Rohe udgør en lille læseplads i lejlighedens stue.


I køkkenet bliver der holdt masser af gode middage og drukket rødvin med veninderne.


En skarp grøn farve på en af væggene og et matchende indisk sengetæppe giver tilsammen en sand farveeksplosion i det lille soveværelse på første sal.


► SE OGSÅ: Fra Clignancourt til Christianshavn

► SE OGSÅ:
Bolig af fuld af lys og livsglæde

► SE OGSÅ:
Kreaboliv: Kreativitet i det gamle slagteri