Hvide stjerner

Foto: Martin Sølyst Klassisk julepynt i en opdateret version.

Pryd dit julehjem med skønne hvide stjerner

Stjernekransen er virkelig svær at lave, men hvis du følger vores trin for trin guide, så skal du nok kommer helt i mål.

Pynt af tandstikkere

Pynt af tandstikkere

Lav gammeldags stjerner, som man gjorde i halvtredserne, og brug dem i moderne sammenhænge. Disse er lavet af peddig-rør, men tandstikker eller grilspyd kan også bruges.

Materialer:

 • 8 peddigrør a 3 cm med en diameter på 1,5 mm fra Tempa Håndværk
 • 18-20 små selvklæbende stjerner
 • Hobbylim
 • Plastlomme

Læg 8 pedirør op på en plasticlomme som et hjul, og saml dem i midten med en lille klat lim. Lad tørre. Vip hjulet af, vend, og lim på modsatte side. Placer nu 2 selvklæbende stjerner for enden af hvert peddigrør, og et par i centrum som skjuler for limklatterne. Hæng en løkke af sytråd i som ophæng.

LÆS OGSÅ: Video: Sådan folder du nemme julestjerner

Stjernesole

Stjernesole

Disse stjerner er de nemmeste og de hurtigste i verden. De kan laves af selv de mest fummelfingrede, og du kan nå at lave mange på en aften.

Materialer:

 • Hvidt papir i A3 og A4
 • Saks
 • Limpistol
 • Snor

Klip 2-3 strimler a 29,5 cm (A4 længde), og i bredder på 6, 8 og 10 cm. Fold dem i 0,75 cm brede harmonikafolder. Klip mønstre i som i et gækkebrev. Lim strimlernes ender sammen, så der dannes en lukket cirkel. Pres cirklen flad, mens du forsigtigt holder dine fingre godt fordelt over det meste af stjernen. Luk hullet i midten med en ret stor klat lim. Hold et minuts tid mens den tørrer. Vend den, og luk modsatte side med lim. Nu forbliver stjernen flad og kan hænges op med en sytråd. Når du har lavet et par stykker, kan du udvide repertoiret, og lave dem større eller mindre.

Lav dit eget stjernebillede

Lav dit eget stjernebillede

Materialer:

 • Hvidt papir, printerkvalitet
 • Saks
 • Hobbylim
 • Ramme fra Moebe i A3 størrelse

Billedet er dannet af en masse små takker eller blade, klippet i papir, der i sammenhæng giver en stjerneformation. Når den færdige stjerneform sættes i en Moebe-ramme, der er helt gennemsigtig, vil stjernevirkningen blive meget tydelig, idet baggrunden vil spille ind og blive en del af kompositionen. Tegn tre bladskabeloner med takker: A skal være 17 cm lang og 4 cm på bredeste sted, B skal være 13 cm lang og 3,5 cm bred og C skal være 7 cm lang og 3,5 cm bred. Klip mange stjerne-spidser ud i hver af de tre størrelser efter skabelon A, B, og C. Læg 4 runder med blade ¬ i den yderste runde er der omkring 20 af str. A. Marker en cirkel med en diameter på 25 cm på et stykke hvidtpapir. Læg nu den yderste runde op, og lim fast på cirkelen med hobbylim. Lav næste runde. Den kan være af samme størrelse spidser. Lim på, men fordel dem i en lidt mindre cirkel. Gør det samme med en tredje runde, hvor du nu bruger den mindre skabelon. Sidste runde laves af de mindste spidser. Slut i centrum med en lille stjerne, der lukker hele formen. Lad alt tørre, og saml det derefter i en ramme med glas på både for - og bagside. Tekanden er fra Magasin, og lyset er fra Broste Copenhagen.

LÆS OGSÅ: Sådan fletter du en kubeformet julestjerne

Krans

Krans

Den flotte stjerne krans er et ambitiøst projekt, og, indrømmet-den kræver både tålmodighed og akkuratesse. Du kan bruge stjernerne en ad gangen med en tråd i, hvis du ikke orker at lave en hel krans. Du kan også lime stjernerne sammen, når de skal samles, i stedet for at folde dem ind i hinanden. Se trin for trin vejledning herunder.

Materialer:

 • Hvidt printerpapir
 • Bånd til ophæng fra Maileg

Stjernekrans

Lav 9 af disse vinge-elementer og dan 1 stjerne: Læg dem op ved siden af hinanden. Saml dem, så et kort ben puttes ind i et langt ben. Fortsæt med alle ni. Det kan være lidt svært ved sidste samling, men du kan ”snyde” og lime denne, eller du kan snyde og lime dem alle sammen.

Fold 10 stjerner, og saml dem på en krans formet af ståltråd. Du kan lægge dem systematisk op, eller du kan lave en blødere form, hvor stjernerne får lov at stritte lidt.

1.jpg

1. Klip et nøjagtigt kvadrat på 10 x 10 cm. Marker punkterne a, b, c, d, som vist på fotoet. Fold en diagonalfold og marker skarpt, fold ud igen.

2.jpg

2. Fold punkterne c og d ind imod den diagonale markering.

3.jpg

3. Fold punkterne e og f ind imod den diagonale markering. Du har nu en domino form.

4.jpg

4. Fold nu spidsen i punktet h, så spidsen flugter linjen h-e. Marker linjen med en negl. Fold tilbage, og lav en fold i punktet i, som flugter i-f, marker og fold tilbage.

5.jpg

5. Vend figuren om. Klem sammen om punkterne h og i, spidsen vil krænge sig tilbage.

6.jpg

7.jpg

8.jpg

6. + 7. + 8. Pres formen sammen så den danner et ”V” med to spidser i uens længde. Pres skarpt. Du har nu dannet første ben på en stjerne.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY, Jul og Julepynt

610x200_woordy_knap2.jpeg