Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

IKEA SJÄLVSTÄNDIG
Foto: IKEA En boligindretning må (også) godt larme og skille sig ud. Det vil den svenske møbelgigant gerne hylde.

IKEA overrasker med vild og funky særkollektion til de modige

Sætter du helst dit eget personlige præg på ”klassikere” fra IKEA, så er der god grund til at læse med her. Møbelgiganten hylder nemlig alle modige indretningsentusiaster med en særlig efterårskollektion med fokus på stærke farver og unikke statement pieces.

Normalt kender vi IKEA-møbler som nogle, der kan passe ind i de fleste hjem. Men der findes også de kreative og modige hoveder, der kan tage et standardprodukt fra den svenske møbelgigant og give det et så radikalt og nyt look, at det pludselig skiller sig ud fra mængden og bliver sit helt eget.

Netop denne tankegang ønsker den svenske møbelgigant at hylde, og derfor har de dette efterår valgt at lave en smal særkollektion, SJÄLVSTÄNDIG, der fejrer modet til at skille sig ud og udfordre måden, vi tænker indretning på.

LÆS OGSÅ: Sådan skal din bolig se ud i 2018

Her er sofapuder formet som foldbare "citronbåde", et gulvtæppe er designet i flere dele, så det kan skifte form, som du lyster – og der er stole med huller, hvor du fx kan lade dine planter gro op igennem møblet. 

- Vores designteam har hentet inspiration fra DIY-bevægelsen, som netop lægger op til, at den enkelte gør tingene selv og på sin helt egen måde, forklarer Julie Grue, Commercial PR Responsible for IKEA Danmark i en pressemeddelelse om kollektionen, der er i handlen fra 5. oktober.

Det er en tankegang, vi på ALT.dk også er glade for, og her har vi fundet fem ting fra den nye limited edition-kollektion, som vi særligt er faldet for:

Modulerbare tæpper

Tæpperne i de glade farver sammensætter du selv efter humør og rummets form i din bolig. Når du er træt af at se på det, kan du sætte det sammen på nye måder. Vi elsker den måde at tænke på.

SJÄLVSTÄNDIG Tæpper fra 499 kroner.

Unikke vaser

Designerne har også bedt fabriksarbejderne bag kollektionens vaser om at give hver vase et tryk, inden de tørrede helt, hvilket gør hver eneste vase unik, selvom de er produceret af et af verdens største møbelhuse. Fin detalje!

SJÄLVSTÄNDIG vaser fra 99 kroner.

LÆS OGSÅ: 10 vaser, vi har forelsket os i

Indendørs-/udendørsmøbler

Hvorfor skal planter altid gro i potter eller bed? Ligesom med tæpperne er denne stol tænkt til at lege med. Her er to stole sat sammen til en slags bænk. Stolen kan bruges inde og ude, og så giver de små nethuller mulighed for at integrere planter ind i møblet – hvilket, vi synes, er ret funky tænkt!

SJÄLVSTÄNDIG stol i sort (eller pink) 349 kroner.

Rispapirslamper

Den evige klassisker "rispapirslamper" har igen bevæget sig ind i tidens indretningstrends. Netop disse rispapir-lampeskærme minder os om en blanding af Kina og små stykker slik - og vi er vilde med udtrykket, når en masse af dem hænger sammen side om side i et rum med højt til loftet.

SJÄLVSTÄNDIG lampeskærme fra 49 kroner.

LÆS OGSÅ: 22 lækre lamper, der vil lyse din hverdag op

Solgule sofapuder

Synes du, at du har set på nok klassiske, firkantede sofapuder med en stor, rund knap i? Så vil de solgule sofapuder, der minder os om en citronbåd, måske også få et smil frem på dine læber, som de gør hos os. Pudens form betyder, at den også kan formes som en kegle – eller du kan sætte to sammen til en cirkel og bruge dem som en alternativ puf på gulvet.

SJÄLVSTÄNDIG pude 129 kroner.

LÆS OGSÅ: Strikkede puder til din bolig

Særkollektionen SJÄLVSTÄNDIG lander i alle varehuse 5. oktober 2018.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, IKEA og Møbler