Maria Mostrup bolig instagram

Foto: Maria Mostrup Maria elsker pasteller, og det er tydeligt at se i hendes indretning.

Ugens instagram-bolig

Maria har omdannet et gammelt, brunt 60’er hus: ”Man kan komme langt med flotte farver og nips”

26-årige Maria Mostrup Bentsen elsker farver – og blander gerne danske klassikere med sjove loppefund og ting fra rejser. Kom ind i hende og ægtemandens farverige hjem i Randers, hvor de inden længe kan byde velkommen til endnu et medlem. Se hendes smukke hjem her.

Farver og unikke loppefund kan gøre underværker i selv de mest kedelige huse.

Det mener 26-årige Maria Mostrup Bentsen, der ikke umiddelbart ville kalde hende og mandens 60’er hus for ”drømmehuset”, men som alligevel har formået at gøre det hyggeligt og hjemligt med smukke og farverige loppefund, rejsegenstande og klassiske møbler.

Lad dig inspirere til et mere farverigt hjem her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Maria Mostrup Bentsen, 26 år. Jeg bor i Randers og arbejder til daglig som indkøber hos et firma, der producerer herretøj.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Som barn elskede jeg at lave om på mit værelse og gjorde det jævnligt. Da jeg flyttede hjemmefra som 20-årig, gik jeg meget op i, hvordan jeg skulle bo, og allerede der brugte jeg meget Instagram og havde mange ideer mm. Desværre boede jeg til leje, hvor det ikke var muligt at lave så meget om, så da vi købte hus for lidt over to år siden, kunne jeg endelig sætte mit eget præg på hjemmet. Vi købte et gammelt 60’er hus, hvor alt bare var brunt, så der var nok at gå i krig med. Jeg begyndte så småt at dele før/efter billeder af renoveringen og flere og flere billeder af hjemmet på min ellers helt almindelige Instagram-profil.

Entre_1.jpg

Beskriv din stil?

Jeg kan godt lide at indrette med farver, ting, som har en betydning, og gode klassiske møbler. Vores hjem er en blanding af klassiske, danske designmøbler, som holder og ikke ”går af mode”, blandet med fund fra rejser, loppefund og andre farverige og flotte ting. Tit, hvis jeg ser noget, jeg godt kan lide, så køber jeg det ofte bare, og først bagefter tænker jeg over, om det passer ind, og hvor det passer ind. For mig betyder det mere, at det er noget, jeg synes er flot eller fedt, og så skal jeg nok få det til at passe ind.

Hvad bliver du inspireret af?

Farver og mønstre. Jeg finder stor inspiration på Pinterest, Instagram og i magasiner.

Lampe fra vintagebutikken Le Rubis.
Lampe fra vintagebutikken Le Rubis og plakat fra Taishō.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Da vi overtog huset, var der ret mange ting, som sælger lod stå. Her var både møbler, vaser, krukker, glas og heriblandt et lille litografi, som hang på væggen i huset. Det hænger her stadigvæk, da jeg synes, det er ret fint, at der er noget tilbage fra husets tidligere beboer – så jeg var valgt at lade det indgå i indretningen.

Seng fra Bedre Nætter, sengbord fra Trævarefabrikernes Udsalg, sengetøj fra Juna Design og plakater fra Taisho, FindersKeepers Designmarked og Relove Relove Vintage
Seng fra Bedre Nætter, sengbord fra Trævarefabrikernes Udsalg, sengetøj fra Juna Design og plakater fra Taisho, FindersKeepers Designmarked og Relove Relove Vintage.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Jeg har købt en del julepynt på det sidste. En masse flotte gamle kugler over Instagram. Derudover har jeg for nyligt købt nogle flere bøhmiske vinglas til min samling, så nu har jeg nok til at kunne dække et smukt bord med dem. Senest til en julefrokost med mine veninder. De glas er jeg så glad for.

Julekugler.jpg

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Verner Panton lampen, som vi har over vores sofabord, fik jeg, da jeg blev student i 2013, og den har siden pyntet i forskellige sammenhænge. Derudover har det bord, som jeg lige nu bruger som skrivebord på mit kontor, været mit skrivebord, da jeg boede i Herning under min studietid. Det fungerer megagodt som skrivebord nu, og så er det fedt at kunne bruge et møbel til forskellige funktioner.

Farven på væggen hedder skyggeblå og er fra Jotun Lady..
Farven på væggen hedder skyggeblå og er fra Jotun Lady..

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Billeder fra vores bryllup (sep 2020) høstede ret mange likes. Det havde jeg også gjort meget ud af og virkelig gået all-in på, så kan godt forstå, at folk har lyst til at like billeder af borddækning mm.

Maria stod selv for den eventyrlige opdækning til hendes bryllup.
Maria stod selv for den eventyrlige opdækning til hendes bryllup.

Derudover får jeg ofte en del likes når jeg deler min køkkenreol med samling af flotte kopper og glas. Her er en samling af mange dygtige kunstner og keramikere samt forskellige flotte glas. Derudover gav billeder af de mange blomsterbuketter fra min have i sommer også rigtig mange likes. Men man bliver simpelthen også så glad af flotte blomster.

Samlingen af pastelfarvede glas og kopper er stor.
Samlingen af pastelfarvede glas og kopper er stor.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det må helt klar være stuen. Jeg elsker den hygge, som er derinde. At den både er til at slænge sig i med den store sofa, og at man kan kigge ud på haven. Der er så hyggeligt og dejligt med de mange farver. Jeg elsker spottet omkring den blå Montana med pastelfarverne, som man kan sidde og kigge på fra sofaen af.

Vægfarven i stuen er Humble Yellow fra Jotun Lady. Reoler fra Montana.
Vægfarven i stuen er Humble Yellow fra Jotun Lady. Reoler fra Montana.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Når vi er på den anden side af jul, så går projekt babyværelse i gang. Jeg er gravid og har termin til april, så der skal selvfølgelig laves et værelse til vores kommende barn. Jeg har allerede købt både seng, tapet og lidt forskelligt. Glæder mig så meget til at indrette det.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg har svært ved at sige aldrig, da ens smag skifter – men lige nu kunne jeg aldrig se en sort, tung lædersofa eller lænestol i mit hjem. Jeg synes simpelthen, det er noget af det mest triste og alt andet end pænt. Det tror jeg aldrig kommer ind i mit hjem…

Badevaerelse.jpg

Mine favorit-Instagrammere?

@cathdelichtenberg: Hvem ville ikke gerne bo i det hjem… Det er jo helt fantastisk. Jeg elsker hver eneste gang, Cathrine deler billeder af sit smukke hjem. Alt er simpelthen så gennemført og som et eventyr.

@fabrek_ : Hvis jeg skulle bo i en butik, så ville det være denne her. Jeg elsker alt ved den butik, udover at den ligger i Odense. Så meget pænt, og jeg har lyst til at købe alt i den butik.

@lisbethbeckmortensen: Farverne hos Lisbeth er helt fantastiske, og hendes billeder er altid så smukke. Derudover er jeg kæmpe fan af alt hendes krea- og papirpynt i butikken.

Kreavaerelse.jpg

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Lad være med altid at tænke på en bestemt retning, du skal købe ting fra, eller noget, som du bare vil ramme. Køb det, som fanger dig, og som du rent faktisk synes er sejt – så skal du nok få det til at passe ind alligevel. Man behøver ikke at bo i en fin patriciervilla eller et fancy nybyggerhus for at bo pænt. Vores low-budget 60’er hus er bestemt ikke mit drømmehus, men jeg synes, jeg har fået det bedste ud af det og prøvet at få det gode frem i det, som huset kan. Man kan komme langt med flotte farver og nips, og det at bo flot kommer ikke blot af at bo i et stort, flot og dyrt hus.

Hvis du overvejer at male din stue, så gør det! Det kan altid males over, og det tager altså ikke mere end en halv søndag – og så er det tilmeld hyggeligt. Jeg startede med at male vores soveværelse mørkeblåt, men det fortrød jeg hurtigt og malede det bare over. Det tog ikke længe, og så har man pludselig et helt nyt udtryk i sit rum. Så mal bare – det værste, der kan ske, er, at du fortryder, og så kan du male det over igen!

Marias kreaværelse er fyldt med smukt gavepapir fra
Marias kreaværelse bugner med smukt gavepapir fra Studio Belle-Soeur, Retro Villa, House Doctor, Bright August March, Shop Dora og creativ-papir.dk

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Vi har et rum i huset, som i en længere periode har været brugt som gildesal. Vi fejrede f.eks. nytår derude sidste år, og det fungerede megagodt! Men under corona er rummet først blevet renoveret og herefter omdannet til træningsrum til min mand… Jeg hader alle de maskiner, for det er simpelthen så grimt at se på, og så fylder det helt vildt… Men jeg elsker jo alligevel at have ham i hjemmet, når han træner – og det er meget nemmere for ham at træne, men altså kønt, det er det ikke….

Tæppe fra Relove Relove Vintage, kop fra Julie Ebens og tallerken fra Skaev Keramik.
Tæppe fra Relove Relove Vintage, kop fra Julie Ebens og tallerken fra Skaev Keramik.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Om sommeren knuselsker jeg min have – det at kunne gå ud og plukke smukke blomster samt den ro og det frirum, det giver mig, er fuldstændig fantastisk. Den ting, som jeg ellers holder meget af, er nok pt vores seng… Eftersom jeg er gravid, er jeg ekstremt træt og sover snildt 11 timer hver nat. Jeg nyder at være i vores soveværelse og være omgivet af fine, lyse pastelfarver derinde.

Om sommeren er haven Maria's frirum.
Om sommeren er haven Maria's frirum.

Følg Maria Mostrup på Instagram her: 

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Instagram og Sociale medier

610x200_woordy_knap2.jpeg