Marie Eigen bolig instagram

Foto: Marie Eigen

Ugens instagram-bolig

Marie og familien flyttede i et idyllisk bjælkehus: ”Det er klart dét rum, vi faldt for ved huset”

Alle kvadratmeter er udnyttet i det charmerende bjælkehus fra 1930’erne, som Marie Eigen Munksgaard og familien flyttede ind i for et år siden. Her bor hun med mand, to børn – og en stor forkærlighed for lamper og boligindretning.

Lyset falder på den smukkeste vis i stuen i Birkerød.

Her bor Marie Eigen Munksgaard med sin mand, Thomas, og deres to små børn. Dengang da de var ude og kigge efter en bolig, som kunne blive deres nye hjem, var det da også netop dét rum i det gamle bjælkehus i Birkerød, som de faldt for.

Huset fra 1930’erne er siden blevet indrettet med Maries fine sans for farver og personlige indretning. En interesse, som hun deler ud af på Instagram.

Mød her kvinden bag profilen @marieeigen:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Marie Eigen Munksgaard, jeg er 32 år og mor til Ingrid på 9 måneder og Ludvig på tre år. Jeg er gift med Thomas, og vi bor i Birkerød i vores bjælkehus fra 1930, som vi flyttede ind i for et års tid siden. Jeg er uddannet cand.mag. i Kommunikation og er pt. på barsel. Jeg har tidligere både arbejdet med online kommunikation og har haft en butik. Efter min barsel skal jeg lige finde ud af, hvad der skal ske næst.

Det lille vitrineskab fra DBA har fået en gang maling indvendigt. Radiatorskjuleren er fra Røverkøb og lampe er fra HAY.
Det lille vitrineskab fra DBA har fået en gang maling indvendigt. Radiatorskjuleren er fra Røverkøb og lampe er fra HAY.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Den blomstrede, da jeg flyttede hjemmefra som 18-årig, men den tog først for alvor fat i mig, da jeg i mine midt-tyvere begyndte at gå på markeder, som fx Finders Keepers. Jeg var vildt fascineret af al den kreativitet, der var derude, og det resulterede i, at jeg i 2015 startede en webshop og butik, der solgte interiør, plakater, keramik og smykker fra nye og upcoming danske designere.

Jeg lukkede dog butikken, da jeg ventede min søn, og jeg startede i stedet min egen Instagram-profil for at have et sted at dyrke min interesse – og både inspirere og blive inspireret.

Den grønne sofa i TV-stuen er fra IKEA. Væglampe fra Hübsch.
Den grønne sofa i TV-stuen er fra IKEA. Væglampe fra Hübsch.

Beskriv din stil?

Jeg tænker ikke så meget over stilart. Jeg sætter bare ting, møbler og plakater sammen, som jeg kan lide og som taler til mig. Men umiddelbart tiltrækkes jeg af nyt nordisk minimalistisk design og kombinerer det så med ting med sjæl, som loppefund og gamle, klassiske linjer.

Hvad bliver du inspireret af?

Loppemarkeder og genbrugsbutikker dyrker jeg enormt meget. Derudover finder jeg stor inspiration på Instagram. Jeg er glad for farver og elsker at have dem i min indretning, uanset om de er svage og neutrale eller kraftfulde indspark.

Marie drømmer om at friske lågerne i køkkenet op med ny farver og pænere greb.
Marie drømmer om at friske lågerne i køkkenet op med ny farver og pænere greb.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

En vægreol fra Bauhaus til vores spisestue. Vores hus er dejligt og hyggeligt, men også ganske småt, og med to børn i hytten kan vi godt mangle plads til opbevaring. Så vægreolen er en praktisk, men pæn løsning, og jeg er faktisk vildt begejstret for resultatet.

Smart opbevaring i spisestuen. Lister fra Jem & Fix og hylder fra Bauhaus. 
Smart opbevaring i spisestuen. Væglister fra Jem & Fix og hylder fra Bauhaus. 

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Et vitrineskab i mørkt træ, som vi har arvet fra min mands mormor. Umiddelbart ikke et møbel, jeg selv havde valgt, men fordi det har en historie og vækker en masse minder hos ham og hans familie, er det uvurderligt og vil nok altid følge os.

Vitrineskabet, som Thomas har arvet fra sin mormor, vækker mange minder og vil altid følge familien.
Vitrineskabet, som Thomas har arvet fra sin mormor, vækker mange minder og vil altid følge familien.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Jeg har en svaghed for flotte lamper. Lige nu drømmer jeg om at skifte vores spisebord ud med et rundt, og over det måtte den store Cherry pendel fra Petite Friture meget gerne hænge. Suk, den er pæn!

Lamperne er fra Louis Poulsen, vase fra Kähler og plakater fra By Emilie Luna, Maria Permin og Taisho.
Lamperne er fra Louis Poulsen, vase fra Kähler og plakater fra By Emilie Luna, Maria Permin og Taisho.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Nu er der ingen tvivl om, at det primært er mig, der driver vores - til tider mange - indretningsprojekter. Så min mand er glad for, at jeg altid sælger det videre, der skal skiftes ud, så mit nye projekt finansieres derigennem.

En ting er det økonomiske aspekt i det, men noget andet er, at jeg elsker, at vores ting får et nyt liv et andet sted, og at andre kan få glæde af dem. Så vi smider stort set aldrig noget ud, og det er også meget lidt, der får lov til at stå og samle støv i vores garage.

Hunden Molly hygger sig i det ternede sengetøj fra Juna Design. Sengebordet er fra Trævarefabrikernes Udsalg.
Hunden Molly hygger sig i det ternede sengetøj fra Juna Design. Sengebordet er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Vores stue trækker altid, især i solskin. Jeg tror, det er fordi, det er et dragende, hyggeligt og indbydende rum. Lys kan vi jo alle godt lide, og jeg bilder mig selv ind, at de fleste kunne se sig selv i det rum med en kop kaffe og noget strikketøj eller en god bog. Det er også klart det rum, vi faldt for ved huset – og det er da også vores yndlingsrum i boligen.

Doere.jpg

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Der skal indrettes et legehjørne på min datters værelse. Hun sover hos os, så vi bruger ikke den krog, hvor hendes seng stod. Og med få kvadratmeter vil vi gerne udnytte det hele til fulde.

Ingrids værelse
Puslehjørnet på Ingrids værelse.
Ingrids værelse
Ingrids dåbskjole hænger fint på det lyserøde karlekammerskab.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

En meget kontrastfyldt indretning, fx med et stringent sort/hvid-tema. Det er slet ikke mig, og jeg synes, at varme og hygge er noget af det vigtigste, når man skaber et hjem. For mig bliver det netop et hjem, når tingene har sjæl, de har farver og er nøje udvalgt.

Senatorsofaen med originalt betræk af Ole Wanscher, som Marie fandt på DBA.
Senatorsofaen med originalt betræk af Ole Wanscher, som Marie fandt på DBA.

Mine tre favorit-Instagrammere?

@femte.til.venstre ser jeg meget op til, og jeg kunne rykke ind hos dem any day. De er simpelthen så gode til at gøre deres hjem personligt, indbydende og hyggeligt. Og så finder de vintagefund som ingen andre. Jeg bilder mig ind, vi lidt har samme smag, haha.

@_mernee er jeg også nødt til at nævne. Jeg har fulgt Louise i mange år, og ikke bare er hun enormt rar, så har hun også en helt vild sans for indretning, især med farver. Jeg beundrer altid hendes nyeste projekter og kan ikke helt lade være med at trække paralleller med ind i vores indretning.

@lescoulissesdk er butikken, som har alt det, jeg kunne tænke mig. Borde, lamper og stole, jeg aldrig selv ville have fundet frem til, men som alt sammen har den der helt særlige vibe af at være lidt skæv og alligevel helt perfekt. Det er i sandhed nok meget heldigt for vores økonomi, at de holder til i Aarhus og ikke i København…

Ludvigs værelse.
Tapetet på Ludvigsværelse er fra Cole & Son.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Drop idéen om, at du skal holde dig til én bestemt stil. Køb det, du kan lide, altså fx dét, du ikke kan lade stå på loppemarkedet, og se, om det så ikke spiller, når du sætter tingene sammen. Det gør også, at det bliver til lige netop din stil. Det er så meget sjovere, synes jeg personligt.
  2. Køb brugt! Hver gang vi skal bruge et nyt møbel, er Instagram og DBA de første steder, jeg søger. Når tingene har en historie, er det sjovere. Og så kommer man virkelig langt med maling og lidt knofedt. Desuden er der altid penge at spare, og måske råd til at indfri endnu flere af dine indretningsdrømme.
  3. Farver på væggene er et must! Dette tip er måske ikke så banebrydende, men vi har nærmest ingen hvide vægge, og det er præcis sådan, jeg foretrækker det. Det er også en måde at binde rummene sammen på og skabe en rød tråd. Fx som i vores hjem, hvor vi har kørt forskellige farver alle steder, men samme tone og stil.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Min Murano-lampe nyder jeg synet af dagligt. Den er noget helt særligt med sin lette, lysegule farve, så den er et vintagefund, som jeg er så megaglad for. Runner up må være vores senatorsofa af Ole Wanscher, som vi fandt på DBA. Jeg synes, den er så smuk, endda med det originale betræk, og så sidder man enormt godt i den.

Murano-lampen har Marie købt hos Me & Aura. Plakaten er fra Empty Wall.
Murano-lampen har Marie købt hos Me & Aura. Plakaten er fra Empty Wall.

Følg selv Marie Eigen på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_dmjpg.jpg