Bryster – nyttig viden om alt fra plastikkirurgi til amning

En kvindes bryster har flere funktioner. De to hvælvinger på overkroppen bruges både til at amme det sultne spædbarn, de virker seksuelt tiltrækkende på det modsatte køn samtidig med, at de spiller en rolle i kulturen som et symbol på ungdom og frugtbarhed.

Læs mere

De kvindelige attributter er ofte genstand for debat. Nogle finder det stødende at vise bare bryster i reklamekampagner, andre synes det er forkert, når unge kvinder bliver mere blufærdige end tidligere, og derfor ikke længere ligger topløse på stranden, mens andre igen mener, at amning ikke bør foregå offentligt. Bryster er mindst lige så elskede, som de er omdiskuterede. Her på siden finder du artikler om alt fra plastikkirurgi til amning. 

Hvad tænker mænd om små bryster og hængebryster?

Går du rundt og tror, at mænd kun tænder på store bryster, så tro om igen. Der findes nemlig lige så mange brystpræferencer, som der findes bryststørrelser, -former og -fastheder. Her på sitet finder du flere interviews med mænd om bryster.

Radiovært Anders Stegger har fortalt, at han bliver en smule intimideret af store bryster. Sexolog Jakob Olrik mener, den perfekte barm er den, hvor det ene bryst er lidt større end det andet. Imens er forfatter Knud Romer slet ikke interesseret i bryster – han er mere til numser. Så lad os konkludere: Små bryster, store bryster, silikonebryster eller hængebryster? Der findes ikke én type, der er bedre end en anden.  

Silikonebryster

Du finder også artikler om kunstige bryster her på sitet. Er din drøm et par nye bryster af silikone, kan du både læse om kvinder, der er glade for deres store bryster, og kvinder, der efter at have fået en brystforstørrende operation, har fået fjernet silikoneimplantaterne igen. Og så har vi selvfølgelig også artikler om kvinder, der elsker deres naturlige bryster præcis, som de er. Har du ikke lyst til at lægge dig under kniven, men vil du samtidig gerne fremhæve din barm, har vi både testet flere apps, der kan redigere den større på billeder, lige som du finder en række øvelser, der giver push up-effekt på barmen.

Hvordan finder man den rigtige BH-størrelse?

Silikonebryster eller ej, det er vigtigt at finde en BH, der passer i størrelsen. Dine bryster kommer til at sidde flottere, og du afhjælper rygsmerter og spændinger i nakken med den rigtige brysteholder. Her er fire tip til, hvordan du finder den rigtige BH:

  1. Sidepanelerne på din bh skal føles faste men komfortable om din ryg.
  2. Din barm skal passe godt i skålen og bør ikke flyde ud under kanten.
  3. Bøjlen, midterstykket mellem brysterne og sidepanelerne skal ligge fladt mod din krop og omkring konturerne under dine bryster.
  4. Tjek at dine bryster er i en naturlig position, før du justerer stropperne.

Du kan læse meget mere om, hvordan du finder den rigtige størrelse BH i artiklerne her på siden.

Brystkræft

Brystkræft er et af de emner, vi sætter fokus på hos ALT.dk. Igennem flere år har ALT for damerne afholdt deres Støt Brysterne løb, og her på sitet har vi interviews med kvinder, der har haft brystkræft, billedserier, hvor tidligere kræftpatienter viser deres ar frem, og guides til, hvordan du selv kan undersøge dine bryster for knuder.

  • Der er ca. 4.700 nye tilfælde af brystkræft hvert år
  • Brystkræft rammer sjældent personer yngre end 30 år.
  • Brystkræft er mest almindelig hor personer over 60 år.
  • Antallet af patienter, der dør af sygdommen, har været faldende de sidste 10-15 år, og overlevelse med sygdommen, efter diagnosen er stillet, er forbedret gennem de sidste 15-20 år.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse