Mindfulness: Din guide til mental sundhed

Mindfulness er de seneste par år blevet mere og mere populært. Det er ikke uden grund – mere ro, øget velvære og et sundere liv er nemlig blandt de ting, som mindfulness kan give dig.

Få styr på, hvad mindfulness er for en størrelse, hvad det kan gøre for dig og find gode mindfulness øvelser, som du kan lave i hverdagen.

Mindfulness og din mentale sundhed er for alvor i fokus. For hvad hjælper en fit og sund krop, hvis ikke du har psyken med? Det mentale har faktisk mindst lige så stor betydning for din totale sundhed. Med mindfulness er det netop din mentale sundhed, du træner. Bliv meget klogere på mindfulness her på siden.

Vær til stede i nuet

Tilfældige tankestrømme har vi alle mange af i løbet af en dag. Det er da heller ikke dem, der er problemet. Problemet opstår, når disse tanker sætter sig fast og bliver til negative følelser. Det er følelser, der påvirker dig, dit humør og dit sind. Mindfulness er en måde at være bevidst på, således at de negative tankestrømme ikke tager over. Resultatet er, at du er til stede i nuet, og samtidig får masser af overskud og energi.

Mindfulness mod stress, depression og angst

Er du stresset? I så fald er det måske lige dig, der skal overveje mindfulness. Det er formentlig de færreste, der kan se sig helt fri fra ikke at føle sig stresset fra tid til anden. Hvis ikke hele tiden, så måske i perioder.  Det er påvist, at mindfulness kan hjælpe dem, der har problemer med angst og depression – og samtidig kan mindfulness være en hjælp til alle med en stresset hverdag. Faktisk viser undersøgelser, der er foretaget af Rigshospitalet, at 10 minutters træning fem gange om ugen kan reducere dit stressniveau med 25 procent.

Slank med mindfulness

Er du i gang med et vægttabsprojekt? I så fald kan du faktisk også her bruge teknikkerne fra mindfulness til at spise på en mindful måde. Det handler om, at du bliver mere bevidst om, hvad du spiser og dermed kan undgå overspisning. Læs her hvordan, du bliver slank med mindfulness.

ALT.dk guider dig til mindfulness

Hvis mindfulness endnu er et helt nyt område for dig, kan du blive meget klogere på den populære meditationsform i vores mindfulness-guide til begyndere. Prøv selv kræfter med det med tre mindfulness-øvelser, der giver dig indre ro og større overskud. Er du i tvivl om, om mindfulness er noget for dig? Vi har testet det for dig på et mindfulness-kursus.