Strik selv: En flot kaffevarmer fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Strik selv: En flot kaffevarmer

Vi har lavet en kaffevarmer, der matcher det flotte musselmalede porcelæn.

Af: Stine Johansen Foto: Jacqueline Fluri
13. jan. 2016 | Håndarbejde | Hendes Verden

**

Strikket kaffevarmer

 

Str.: Kaffevarmeren er ca. 23 cm bred og 30 cm høj.
Garn: Vital, superwash, 2 ngl hvid (fv 100) og 1 ngl blå (fv 6500) fra Hjertegarn.
Kvalitet: 100 % superwash uld. 50 g = 115 meter.
Pinde: Nr. 3½.
Strikkefasthed: 23 m og 30 p i glatstrikning på p nr. 3½ = 10 x 10 cm. Passer strikkefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere pinde.
Tilbehør: Stof til foer, råhvidt lagenlærred og pladevat.

LÆS OGSÅ: 11 strikkede og hæklede karklude og håndklæder

Kaffevarmer

Slå 56 m op på p nr. 3½. Strik glatstrik, 1. p strikkes vr og er vr-siden af arb. Når arb måler 21 cm tages ind således: 3 r, 1 r løs af, 1 r, træk den løse m over, strik til der er 5 m tilbage på p: 2 r sm, 3 r. Strik 5 p glatstrik og gentag indt. Fortsæt med at strikke indt på samme måde på hver 4. p 2 gange, og derefter på hver 2. p til der er 36 m tilbage på p. Luk af. Strik et stykke magen til. Damp arb let.

Broderi: Sy efter diagrammet til puden – Her er det nederste højre hjørne af dia-grammet valgt som udsnit. Sy et korssting med blå tråd over hver m markeret i diagrammet. Begynd øverst på kaffevarmeren, og sy nedefter. Sy de små blomster og lusene spredt lidt tilfældigt. Sy evt. også blomster og lus tilfældigt spredt på kaffevarmerens bagside. Sy kaffevarmeren sammen i siderne og toppen.

Foer: Brug det strikkede stykke som skabelon, og klip 2 stk. foer, 2 stk. pladevat og 2 stk. lagenlærred - bemærk at der klippes 0,5 cm’s sømmerum i toppen af foer og pladevat, der begge klippes ca. 2 cm bredere i hver side af hensyn til strikkens strækbarhed. Sy lagenlærred og pladevat sammen med en bred siksak. Læg lagenlærred mod lagenlærred (med pladevatten på ydersiden), og sy de 2 dele sammen med en lige søm. Vend retten (dvs. lagenlærredet) ud. Læg foerdelene r-side mod r-side, og sy dem sammen med en lige søm. Foret puttes ind i pladevattet, så det kommer til at ligge vr-side mod vr-side. Put derefter foer/ pladevat/ lagenlærred ind i den strikkede hætte, så lagenlærredets r-side vender mod vr-siden af strikken. Buk 1 cm af strikken op og ind på bagsiden, og sy den fast med kastesting. Sy herefter en stikning på symaskinen med lige sting gennem alle lagene ca. 1 cm oppe.

Se diagrammet til kaffevarmeren her

 

Hendes Verden nr. 2/2012

Anbefalet til dig