Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

3 klassiske tapas
Foto: Maria Warnke Nørregaard

3 klassiske tapas

3 klassiske tapas

Spis de små hapsere til frokost eller aften – gode til både hverdag og fest.

10
Print

Små, krydrede spanske kødboller
300 g hakket kalve- og flæskesmåkød
½ finthakket løg
2 fed knust hvidløg
2 spsk hakket persille
½ tsk reven muskatnød
½ tsk stødt nellike
1 dl reven brødkrumme
1 æg salt, peber lidt mel
2 spsk olie til stegning

Salsa gazpacho
1 agurk
1 grøn peber
1 bøftomat
1 lille rødløg
1 spsk olivenolie
1 spsk sherryeddike

Tortilla española
1 hakket løg
1 spsk olivenolie
1 håndfuld spinatblade
250-300 g kogte, pillede, faste kartofler i tern eller skiver
5 æg str. l
salt, friskkværnet peber
20 g reven manchego
1 dl hakket kryddergrønt, f.eks. persille, kørvel og purløg

Pan con tomate
10 skiver fuldkornsbaguette
1-2 fed overskåret hvidløg
2 tomater
flaget havsalt, peber
5 skiver serrano- eller ibericoskinke

ALBÓNDIGAS MED SALSA GAZPACHO
Små, krydrede spanske kødboller.
20 stk.

SÅDAN GØR DU: Ælt eller rør kødet med alle de øvrige ingredienser. Del og form farsen til 20 valnøddestore kugler, og drys dem med lidt mel. Varm olien i en stor pande, og brun kødboller på alle sider. Ryst panden undervejs, så får de en flot facon. Lad dem stege færdige ved svagere varme.

Udkern agurk, peberfrugt og tomat. Skær alle grønsagerne i små tern. Bland og rør grønsagerne med olivenolie og sherryeddike, og smag til med salt og peber. Lad gerne salsaen trække køligt, inden den serveres med kødbollerne.

TORTILLA ESPANOLA
Spansk klassiker. Her bagt i ovn og skåret i små hapser.
10 stk.

SÅDAN GØR DU: Sauter løgene bløde i olivenolie et par minutter under omrøring. Bland spinat og kartofler ved, og sauter dem med i et par minutter. Pisk æggene med salt, peber og ost. Vend kartoffelfyldet samt krydderurter i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Beklæd en lille bradepande (ca. 18 x 25 cm.) med bagepapir, hæld kartoffel-æggemassen i, og bag den gylden og fast i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.
Tag formen ud, og lad tortillaen afkøle, før den vendes over på et stykke bagepapir, skæres i mindre stykker og pyntes med kryddergrønt før servering.

PAN CON TOMATE
Tomatbrød er en af de mest simple tapas, som man aldrig bliver træt af.
10 stk.

SÅDAN GØR DU: Rist eller grill brødskiverne, og gnid dem med overskåret hvidløg. Riv tomaterne groft, rør, og smag dem til med salt og peber. Smør tomatsalsaen på brødene, og læg skinkeskiverne på toppen.

Energi pr. person: 320 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 46%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Tapas