5 lækre sommerdrinks
Foto: PR

5 lækre sommerdrinks

Et skud energi, flydende vitaminer og frisk sødme. Du får det hele med disse fem drinks, som kan nydes morgen, middag eller lige, når du har lyst.

Æbleshot med koriander & citron
4 shots
2 æbler
½ citron, økologisk
½ bdt. koriander
cayennepeber til drys

Sådan gør du: Rengør frugt og grønsager, og skær dem ud i mindre stykker. Kør det hele igennem en juice/saftpresser, og hæld derefter juicen i små glas. Drys med en smule cayennepeber inden servering.
● ● ● 30 kcal pr. shot

Agurkeshot med mynte & persille
4 shots
½ agurk
2 pærer
½ bdt. mynte
1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du: Rengør frugt og grønsager, og skær dem ud i mindre stykker. Kør det hele igennem en juice/saftpresser, og hæld derefter juicen i små glas. Server med det samme.
● ● ● 35 kcal pr. shot

Smoothie med gurkemeje & kokos
2 glas
150 g gulerødder
2 bananer
1,5 dl kokosmælk, light
1,5 dl vand
1 tsk stødt gurkemeje
saft fra 1 lime

Sådan gør du: Skræl gulerødder, og skær dem i små stykker. Kom stykkerne i en kraftig blender med de øvrige ingredienser. Blend, indtil det hele er ensartet, og smoothien har en glat og cremet konsistens. Smag til. Ønsker du en tyndere smoothie, så tilsæt mere vand. Kom isterninger i to glas, og fordel smoothien i glassene.
● ● ● 150 kcal pr. glas

Smoothie med mango & broccoli
2 glas
100 g broccoli
150 g frossen mango
2 kiwier
5-8 g frisk ingefær
ca. 3-4 dl kokosvand
valgfrit: 2 tsk spirulina

Sådan gør du: Rengør broccoli, og skær det ud i små stykker. Kom stykkerne i en kraftig blender med de øvrige ingredienser. Blend, indtil det hele er ensartet, og smoothien har en glat og cremet konsistens. Smag til. Ønsker du en tyndere smoothie, så tilsæt mere kokosvand. Kom isterninger i to glas, og fordel smoothien i glassene.
● ● ● 105 kcal pr. glas

Shake med kakao & avokado
2 glas
100 g blomkål
150 g frosne jordbær
½ moden avokado
ca. 4 dl mandelmælk
2 spsk kakaopulver, f.eks. raw kakao
2 dadler, uden sten

Sådan gør du: Rengør blomkål, og skær det ud i små stykker. Kom stykkerne i en kraftig blender med de øvrige ingredienser. Blend, indtil det hele er ensartet, og shaken har en glat og cremet konsistens. Smag til. Kom isterninger i to glas, og fordel shaken i glassene.
● ● ● 240 kcal pr. glas

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde smoothies og Ditte Ingemann