Æbletærte med tvebakker
SPONSORERET indhold

Æbletærte med tvebakker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sådan laver du en god gammeldags æbletærte - bagt med tvebakker.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
01. mar. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(8 personer)

Ingredienser

Dej:
100 g smør
200 g hvedemel
3 spsk. sukker
1 æggeblomme
evt. koldt vand
2 æggehvider
75 g sukker
8 knuste tvebakker
1½ tsk. mandelessens
Desuden:
3 æbler
2 spsk citronsaft
4 spsk. sukker
Tilbehør:
flødeskum

  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile indpakket i plastfilm 30 min. i køleskab. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (24 cm i diameter) med den.
  2. Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i, så du får en sej marengs. Kom knuste tvebakker og mandelessens i. Fordel massen i tærten. Skær æblerne i både, og vend dem i citronsaft og sukker. Fordel dem pænt i tærteformen.
  3. Bag tærten ca. 55 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  4. Server tærten lun eller kold med flødeskum til.

Anbefalet til dig