Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på soufflé
Foto: Martin Dyrløv Skøn soufflé med æble og lime - en fantastisk dessert dine gæster vil elske.

Soufflé opskrift

Æblesoufflé med lime

Imponér dine gæster med denne smukke og fløjlsbløde æbledessert. Se her, hvordan du tilbereder den perfekte soufflé med æble og lime.

20 minutter
Print
Soufflé til 6 personer

Arbejdstid: 1 time
Koge-/bagetid: 20 min
2½ dl æblemost
1 lime (økologisk)
500 g madæbler (400 g renset vægt)
4 æg
25 g smør
25 g mel
¼ tsk. salt
2-3 spsk. sukker
Flormelis (til pynt)
Til formene:
15 g smør
25 g sukker

Sådan laver du soufflé

1. Smør 6 souffléskåle (ca. 2 dl) eller 1 stor souffléskål grundigt med smør. Hæld lidt sukker i hver, og vend og drej skålene, til de er dækket med sukker indvendigt. Hæld overskydende sukker ud.

2. Kog æblemosten ind til 1 dl.

3. Vask limefrugten, riv skallen, og pres saften.

4. Skræl og udkern æblerne. Kog dem helt møre med limesaft under låg – ca. 10 min. Tag låget af, og kog væsken væk. Mos æblerne groft med en gaffel, og kog under omrøring til en tæt mos – ca. 5 min.

5. Del æggene i blommer og hvider.

 

PRØV OGSÅ: Lime/vanilje-panna cotta

6. Smelt smør i en gryde, og rør melet i. Bag det igennem, og tilsæt æblemost. Bag dejen igennem under omrøring, til den slipper gryden. Tag gryden af varmen, og tilsæt limeskal. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Rør æblemosen i dejen.

7. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.

8. Pisk æggehvider og salt til blødt skum, og pisk sukker i lidt ad gangen. Vend æggehviderne i dejen lidt ad gangen.

9. Fordél dejen i formene – de skal være næsten helt fyldt – og sæt dem i ovnen i 10-12 min., til de er hævet flot op og er gyldne på overfladen. Drys med flormelis, og servér straks!

GODT TP: FORBERED SOUFFLÉEN

En soufflé er en lækker dessert, der skal bages umiddelbart før servering.

Du kan dog sagtens forberede den i god tid – til og med punkt 6.

Opbevar æbledejen og æggehviderne i køleskab, og tag dem ud 15 min., før de skal bruges.

Fortsæt fra punkt. 7.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Det søde køkken