Æbletærte med mazarinbund
SPONSORERET indhold

Æbletærte med mazarinbund

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug sensommerens danske æbler i skønne desserter som denne himmelske æbletærte med mazarinbund. Servér den med en flødeskum eller vaniljeis - mums!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
10. okt. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

Mazarinbund:

375 g ren rå marcipan
150 g blødt smør
200 g sukker
korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
4 æg
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Fyld:

3-4 æbler
50 g sukker
30 g smør
2 spsk. piskefløde

Pynt:

lidt flormelis

Tilbehør:

flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør marcipan, smør, sukker og vaniljekorn sammen. Rør et æg i ad gangen.
  2. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i. Kom dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.
  3. Fjern kernehuse, stilk og blomst på æblerne. Skær æblerne i tynde både. Fordel æblebådene over tærtebunden.
  4. Fordel sukker og små smørklatter over, og dryp fløden over.
  5. Bag tærten ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.
  6. Pynt den afkølede tærte med et drys flormelis.

Anbefalet til dig