SPONSORERET indhold
Æbletærte med mazarinbund
Brug sensommerens danske æbler i skønne desserter som denne himmelske æbletærte med mazarinbund. Servér den med en flødeskum eller vaniljeis - mums!
10 personer
Ingredienser
Mazarinbund:
375 g ren rå marcipan
150 g blødt smør
200 g sukker
korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
4 æg
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld:
3-4 æbler
50 g sukker
30 g smør
2 spsk. piskefløde
Pynt:
lidt flormelis
Tilbehør:
flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du:
- Riv marcipanen på råkostjernet. Rør marcipan, smør, sukker og vaniljekorn sammen. Rør et æg i ad gangen.
- Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i. Kom dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.
- Fjern kernehuse, stilk og blomst på æblerne. Skær æblerne i tynde både. Fordel æblebådene over tærtebunden.
- Fordel sukker og små smørklatter over, og dryp fløden over.
- Bag tærten ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.
- Pynt den afkølede tærte med et drys flormelis.