And med rødvinssauce
SPONSORERET indhold

And med rødvinssauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Jes Buusmann Foto: Jes Buusmann
07. nov. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

Ingredienser:
1 and (3000 g)
2 tsk. salt, gerne Maldon Seasalt
peber
4 syrlige æbler, gerne belle de boskoop
150 g bløde, tørrede, stenfri svesker
¾ l vand
kødnåle og evt. kødtråd
Rødvinssauce:
3 spsk. andefedt (brug noget af det, der er skummet af skyen) eller smør
2 spsk. hvedemel
ca. 3 dl sky
2 dl rødvin
salt, peber
2 tsk. ribsgelé
evt. kulør

  1. Gå anden efter for fjerstubbe i skindet, de kan evt. fjernes med en pincet. Tør anden af ind- og udvendigt med køkkenrulle. Klip lidt af halsskindet af, kræng resten om på ryggen og sæt det fast med en kødnål. Vrid andens vinger om på ryggen. Gnid anden med salt og peber.
  2. Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus, og skær dem i både. Fyld anden med æblebåde og svesker. Luk til med kødnåle. Bind evt. lårene sammen med kødtråd.
  3. Læg anden på en rist over bradepanden. Indmad og hals lægges i bradepanden. Anden steger 2 ½-3 timer ved 160 gr. Heraf de første 45 min. med ryggen opad. Samtidig med, at anden vendes, hældes fedtet fra, og vandet hældes ved. Anden steges nu færdig med brystet opad.
  4. Anden kan efterbrunes, hvis den ikke er sprød. Giv den ca. 10 min. ved 225 gr. Tjek, at den er gennemstegt.
  5. Hæld skyen fra anden, og skum den for fedt. Lad gryden med skyen stå lidt, så samler fedtet sig på overfladen af skyen. Fjern fedtet med en ske, gem 3 spsk. til saucen. Lad anden hvile ca. 20 min. i den slukkede ovn, inden den parteres.
  6. Skær først over- og underlår af i et stykke, og del det herefter i over- og underlår ved at skære gennem leddet. Skær bryststykkerne af anden, og skær dem i skrå skiver. Arranger kødet på et fad.
  7. Kom andefedtet til saucen i en gryde. Rør melet i. Pisk sky i lidt ad gangen. Tilsæt rødvin, og kog saucen sammen ca. 10 min. under omrøring. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Saucen kan evt. tilsættes lidt kulør.