SPONSORERET indhold
Appelsinmarmelade
Lav din egen lækre hjemmelavede appelsinmarmelade med denne opskrift.
2-3 glas
Ingredienser
- 750 g appelsiner
- lidt vand til kogning af appelsinskallen
- 750 g sukker, gerne lyst rørsukker
- 4½ dl vand
- Skyl og tør appelsinerne. Skær tynde strimler af appelsinskallen uden at tage for meget af den hvide med. Kog strimlerne ca. ½ time i lidt vand under låg, til de er bløde. Afdryp dem i en sigte.
- Fjern appelsinkerner og alt det hvide fra appelsinkødet, og skær det i små tern. Gem saften. Kog sukker og vand sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Tilsæt appelsinskal, appelsinkød og -saft. Kog marmeladen ca. 40 min., til den løber langsomt af en ske. Skum marmeladen af.
- Kom marmeladen på rene og skoldede glas. Luk glassene til. Opbevar marmeladen mørkt og køligt, gerne i køleskabet.