indisk
SPONSORERET indhold

Indisk grønsagscurry med papadums, ris & mynteyoghurt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hav alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Kogende vand i kedlen • Grillpande, høj varme • Mellemstor gryde med låg, middel varme • Stor gryde, lav varme • Foodprocessor (hakkekniv)

Af: Susanne Knutzen
01. jan. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Curry
½ blomkålshoved
2 spsk rapsolie
1 stor tsk sorte sennepsfrø
1 stor tsk bukkehornsfrø
1 stor tsk gurkemeje
1 lille håndfuld tørrede karryblade
1 tommelfingerstort stykke ingefær
2 fed hvidløg
6 forårsløg
1 frisk rød chili
1 stort bundt frisk koriander
2 modne tomater
1 dåse (400 g) kokosmælk light
1 dåse (400 g) kikærter
1 dåse (225 g) ananasstykker i egen saft
1 citron

Ris
300 g parboiled brune ris eller basmatiris
10 nelliker
½ usprøjtet citron

Tilbehør
4 ubagte papadums
½ bundt frisk mynte
3 spsk mager yoghurt naturel
½ citron

Sådan gør du:

BEGYND TILBEREDNINGEN
- Fjern blomkålshovedets yderblade, skær det i skiver (tykkelse: 1 cm), læg dem på grillpanden og vend dem, når de har fået lyse grillstriber.
- Hæld risene og 8 dl kogende vand i den mellemstore gryde sammen med nellikerne, den halve citron og en smule salt og læg låg på gryden.
- Hæld rapsolien i den store gryde og tilsæt straks senneps- og bukkehornsfrø, gurkemeje og karryblade.

- Brug foodprocessorens pulsfunktion til at hakke ingefær, hvidløgsfed, forårsløg, chili og korianderstilke, til alt er findelt, og hæld blandingen i gryden.
- Hak tomaterne groft og tilsæt også dem.
- Hæld kokosmælk i, efterfulgt af afdryppede kikærter, ananasstykker og saft.
- Tilsæt til sidst de grillede blomkålsstykker, læg låg på gryden, skru op til høj varme og bring curryen i kog.

- Læg de ubagte papadums i mikroovnen (800 W) i et minut eller to, til de svulmer op.
- Stød myntebladene til en jævn pasta i en morter.
- Rør yoghurten i, tilsæt saften fra ½ citron og smag til med salt og peber.
- Pres saften af den resterende citron i curryen og smag til med salt og peber.
- Riv korianderbladene i mindre stykker, drys dem over og server med ris og papadums.