Blondecupcakes
SPONSORERET indhold

Blondecupcakes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
27. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 12-14 stk.

Ingredienser

125 g blødt smør
150 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
2 spsk. citronsaft
1 dl mælk
250 g hvedemel
75 g hakket mørk chokolade
1½ tsk. bagepulver
Luftig glasur:
1 bæger past. æggehvider, svarer til
1½ æggehvide
1 tsk. citronsaft
300 g flormelis
Desuden:
1 ren mormorblonde
og ca. 1 dl kakaopulver

  1. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk et æg i ad gangen. Rør citronsaft, mælk, hvedemel, chokolade og bagepulver i.
  2. Smør 12-14 muffinforme. Kom dejen i. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og gennembagte.
  3. Det er bedst at røre glasuren med en håndmixer eller på en køkkenmaskine. Pisk hviden lidt, inden citronsaft og flormelis røres i. Pisk 3-4 min., til det bliver som sej marengs. Måske bliver du nødt til at tilsætte lidt ekstra æggehvide eller lidt kogende vand, hvis det virker for tørt.
  4. Fordel glasuren over kagerne, og lad det størkne. Læg en ren kageblonde over en cupcake. Kom kakao i en si. Sigt kakaopulveret over kagen, og fjern forsigtigt blonden. Ryst blonden, og fortsæt med de øvrige cupcakes på samme måde.