Bøf & ratatouille
En god steak og en rustik salat – det går man aldrig fejl af.
Ingredienser
2 gode rib eye steaks a 175 g
salt, peber
Ratatouille-salat:
1 aubergine
1 courgette
1 spsk olivenolie
2 flækkede, udkernede pebre
½ kg blandede tomater
1 hakket rødløg
2 spsk kapers
1 spsk sherryeddike
1 spsk olivenolie
½ dl hakkede krydderurter f.eks. purløg, persille og rød basilikum
300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du:
Skær auberginer og courgetter i skiver, pensl dem med olie, og grill dem på en grillpande. Grill også peberfrugterne, til skindet er mørt og blistret. Flå skindet af pebrene, og skær dem i mindre stykker. Bland alle de grillede grønsager med tomaterne, som er skåret i halve eller kvarter, samt rødløg og kapers.
Smag salaten til med sherryeddike, olivenolie, salt og peber. Drys den rundhåndet med krydderurter, før den serveres til kødet med ristet fuldkornsbrød.
Energi pr. person: 410 kcal, fedt 24%, protein 27%, kulhydrat 49%