Bøf med svampesauce
SPONSORERET indhold

Bøf med svampesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Blandede skovsvampe er gode til denne ret, og det kan sagtens være de mindre ædle som f.eks. birkerørhat eller brunstokket rørhat. Steg dem længe ved middel varme, og brun dem til sidst.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
15. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

300 g små skrubbede kartofler
2 gulerødder
ca. 300 g pastinak
3 stilke bladselleri
1 helt hvidløg
1 citron
olivenolie
ca. 300 g svampe (renset vægt)
1 skalotteløg
olivenolie
1 dl madeira
3 dl god bouillon
1 spsk. maizena
salt og peber
4 okse- eller kalvebøffer
smør til stegning
salt og peber

  1. Gør grønsagerne i stand, og skær gulerødder og pastinak i valnøddestore stykker. Skær hvidløget igennem på tværs og citronen i tykke skiver. Vend det hele i olie, og bred det ud i en bradepande. Dæk med bagepapir, og bag ca. 25 min. ved 200 gr. Fjern bagepapiret, vend grønsagerne, og bag videre i ca. 15 min., eller til alt er mørt og har taget farve.
  2. Skær svampene i stykker, og svits dem i olivenolie sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt vinen, og lad den koge væk. Hæld bouillon over svampene, kog op, og jævn med lidt udrørt maizena. Juster smagen med salt og peber.
  3. Steg bøfferne kort ved hård varme, og server dem med sauce og grønt.