Brombær-æble-pie
SPONSORERET indhold

Brombær-æble-pie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn tærte med sensommerens dejligste frugter og bær.

Af: Mikkel Adsbøl Foto: Mikkel Adsbøl
20. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(8 pers.)

Ingredienser

Fyld:
300 g brombær
2 æbler
300 g sukker
75 g hvedemel
30 g smør
Tærtedej:
150 g smør
250 g hvedemel
1 æg
Tilbehør:
flødeskum og evt. jordbær

  1. Smuldr smørret i melet. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul lidt mere end halvdelen af dejen, og for en smurt tærteform, ca. 22 cm i diameter, hermed.
  2. Skyl brombærrene i en sigte, og afdryp dem. Skær æblerne i 1 x 1 cm’s tern. Bland brombær og æbletern godt med sukker og hvedemel, og fordel det i tærtebunden. Fordel smørklatter over. Udrul resten af dejen, og læg den over tærten som låg. Snit nogle huller i dejen.
  3. Bag pien ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Server kagen afkølet med flødeskum.