SPONSORERET indhold
Byens bedste mysliboller
Lyst til brød der mætter? Så skulle du prøve disse mysliboller med appelsin & tranebær. De er gode på morgenbordet og som sundt mellemmåltid.
10 stk.
Ingredienser
175 g mysli (gerne med tørrede frugter, nødder og kerner og flager)
50 g soltørrede tranebær
revet skal af ½ ubehandlet appelsin eller mandarin
5 dl kogende vand
1 dl yoghurt Thise 1%
15 g gær
1 spsk flydende honning
1 spsk rapsolie
1 spsk flaget havsalt
350 g grahamsmel eller grahamsspeltmel
50 g hvedeme
Næringsindhold
-
Energi pr. person:225 Kcal
-
Fedt:14 %
-
Protein:12 %
-
Kulhydrat:74 %
Sådan gør du:
- Hæld kogende vand over mysli, tranebær og appelsinskal. Lad det trække, til væsken er afkølet til 37° og rør så gæren ud heri.
- Tilsæt yoghurt, honning, olie og salt. Rør derefter melet i lidt ad gangen. Dejen skal være sammenhængende, men stadig våd. Drys lidt mel over og dæk skålen med plastfilm.
- Sæt dejen i køleskabet og lad den hæve i mindst 4 timer, men helst natten over.
- Form bollerne med en ske på en plade beklædt med bagepapir. Drys en lille smule mel over bollerne og bag dem gyldne i ovnen ved 225° i ca. 20 minutter.
- Grahamsmel er et meget sundt fuldkornsprodukt. Ønsker du ekstra luftige boller, kan du erstatte 50 g af det grove mel med hvedemel.
Tip! For ekstra power kan du blande et par spsk gojibær i dejen.
Energi pr. stk.: 225 kcal, fedt 14%, protein 12%, kulhydrat 74%