Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chili sin carne

Chili sin carne opskrift

I chili sin carne får grønsagerne lov til at fylde, så man rigtig kan smage dem.

4 personer
Print

½ tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt koriander eller 1 bundt frisk
2 løg
3 forårsløg
1-2 chilier (alt afhængigt af, hvor stærk du ønsker retten)
3-6 fed hvidløg (alt afhængigt af, hvor stærk du ønsker retten)
olie til stegning
2 gulerødder
1 persillerod
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 tsk grønsagsbouillon
2 røde peberfrugter
1 dåse kidneybønner (400 g)
salt og peber

Sådan laver du chili sin carne

Sådan gør du: Rist spidskommen, kanel og stødt koriander i en tør gryde. Hak løg, forårsløg og chilier. Kom lidt olie i gryden, kom løg, forårsløg, chilier og pressede hvidløg i, og svits det et par minutter.

Skær gulerødder og persillerod i terninger, og kom dem i gryden. Kom hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden, og rør rundt. Hak peberfrugterne og kom dem i gryden sammen med kidneybønnerne. Lad retten simre, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber.

TIP! Vi serverer chili sin carne med ris og en lille klat sojayoghurt eller guacamole.

Opskriften er fra bogen femme foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Vegetarret