Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chokoladekage med jordnøddemarengs
Foto: Ove Lindfors

Chokoladekage med jordnøddemarengs - opskrift fra Hendes Verden

Chokoladekage med jordnøddemarengs

Chokoladekagen har vi her givet et tvist med jordnøddemarengs.

plate 8-10 stykker
printer Print

Chokoladekage med jordnøddemarengs


smør til formen
lidt rasp


Bund:
50 g blødt smør
1½ dl sukker
3 æggeblommer
¾ dl mælk
1¾ dl hvedemel
2 spsk. kakao
1½ tsk. vaniljesukker
1½ tsk. bagepulver


Marengs:
3 æggehvider
1½ dl sukker
1 dl saltede jordnødder
1 dl solsikkefrø

  1. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør en rund springform (24 cm i diameter), og drys den med rasp.
  2. Pisk smør og sukker sammen. Pisk æggeblommerne i, en ad gangen og derefter mælken.
  3. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver, og sigt det i dejen under omrøring. Fordel dejen i formen.
  4. Pisk æggehviderne til fast skum. Tilsæt sukker, og fortsæt med at piske, til massen bliver fast. Hak jordnødderne, og fold dem i massen sammen med solsikkefrø. Spred marengsen ud over dejen i formen.
  5. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 35 min. Lad den køle lidt af, før du vender den ud.
Se, hvad vi ellers skriver om: Chokoladekage, Marengs, Kage og Bageopskrifter