SPONSORERET indhold
Lækre chokorug med mørk chokolade
Søde og saftige rugboller med chokolade. Spis dem i stedet for kage og søde sager. Eller brug dem som en sød lille snack i madpakken.
24 stk.
Ingredienser
FORDEJ:
3 dl koldt vand
10 g gær
300 g rugmel
DEJ:
150 g afskårne, knækkede
rugkerner
100 g hørfrø
50 g solsikkekerner
5 dl kogende vand
15 g groft salt
1 spsk. maltsirup eller mørkt sirup
1 spsk. kakaopulver
100 g mørk chokolade
300 g hvedemel
50 g hakkede hasselnøddekerner
Næringsindhold
-
Energi pr. person:190 Kcal
-
Fedt:27 %
-
Protein:11 %
-
Kulhydrat:62 %
Sådan gør du:
Første dag:
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Rør rugmel i væsken og lad dejen stå tildækket ved stuetemperatur i mindst 10 timer.
Næste dag:
- Kom rugkerner, hørfrø og solsikkekerner i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå i ca. 1 time.
- Hæld fordejen i en stor skål sammen med de udblødte kerner, salt, maltsirup og kakaopulver. Hak chokoladen groft og rør den i dejen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, mens dejen æltes. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 2 timer.
- Hak hasselnøddekernerne. Dyp en stor spiseske i en skål koldt vand. Form dejen skødesløst til boller ved hjælp af skeen og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
- Lad brødene efterhæve i ca. 30 min.
- Drys bollerne med de hakkede hasselnødder og bag dem ved 250 grader i ca. 20 min. Afkøl dem på en bagerist.
Energi pr. stk.: 190 kcal, fedt 27%, protein 11%, kulhydrat 62%, kostfibre 6 g