Citrontærter med passionsfrugt
Foto: Mikkel Adsbøl

Citrontærter med passionsfrugt

Citrontærterne er skønne både som dessert eller til en kop te.

printer Print
plate 8 personer

Creme:

2-3 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
¾ dl citronsaft
4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
100 g sukker
2 tsk. majsstivelse
1 dl piskefløde
1 spsk. sukker til at drysse over den færdige creme

Dej:

100 g smør
200 g hvedemel
3 spsk. sukker
1 æggeblomme
evt. koldt vand

Passionsfrugtgelé:

4 blade husblas
1 dl vand
½ dl citronsaft
1½ dl passionsfrugtkød
100 g sukker

Tilbehør:

flødeskum

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen til en jævn masse. Varm den op under omrøring, til massen tykner til en creme. Cremen skal småboble ½-1 min. Kom derefter cremen i en skål. Drys sukker over, og afkøl den.
  2. Smuldr smørret i melet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab. Udrul derefter dejen.
  3. Smør 4 tærteforme med en diameter på ca. 10 cm med smør. Fordel dejen i formene. Bag tærtebundene ca. 25 min. ved 200 gr., til de er gyldne. Afkøl bundene.
  4. Fordel cremen i tærtebundene, og lad tærterne trække 1 time i køleskab.
  5. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kog de øvrige ingredienser til passionsfrugtgeléen sammen i en gryde i 3-4 min.
  6. Tag gryden fra varmen. Tag husblassen op, og knug vandet ud af den. Kom husblassen i passionsfrugtblandingen, og rør rundt, til den er opløst. Lad geléen afkøle, til den er næsten kold.
  7. Fordel den over citrontærterne. Stil igen tærterne tildækket i køleskab i ca. 4 timer. Server tærterne med flødeskum.

Tip

I stedet for 4 små citrontærter kan du bage 1 stor. Brug her en tærteform med en diameter på 24 cm. Du kan også udelade passionsfrugtgeléen og i stedet pynte med flødeskum og revet, usprøjtet citronskal.

Se, hvad vi ellers skriver om: Citron, Tærte, Dessert og Bageopskrifter