krydret lam
SPONSORERET indhold

Couscous-salat & spicy lam

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvad har du på menuen i aften? Her er et godt bud på en lækker ret med masser af smag og vitaminer.

Af: Redaktionen
21. okt. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Spicy krydderiblanding:
1 tsk koriander
1 tsk fennikel
1 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
1 tsk brunt sukker
1 tsk salt
COUSCOUS-SALAT:
1½-2 dl couscous eller bulgur
1½-2 dl kogende vand
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, knust
salt og peber
citronsaft
1 håndfuld savoykål, finthakket
50 g lyse rosiner
50 g pistacienødder
1 granatæble,
kerner fra 1 bdt. mynte
1 bdt. forårsløg, snittede
SPICY LAM:
300-400 g lammefilet
olivenolie, til stegning

Sådan gør du:

  1. Start med den spicy krydderblanding. Bland alle krydderier undtagen sukker og salt og rist dem på en tør pande under omrøring i et par min. Flyt panden fra varmen, rør sukker og salt i og lad krydderblandingen afkøle.
  2. Kom couscoussen i en skål, hæld kogende vand over, dæk skålen til og lad det hele trække, til couscoussen har opsuget al væde. Rør couscoussen løs med en gaffel, bland og smag til med alle de øvrige ingredienser.
  3. Lad salaten trække og steg imens kødet. Rul lammekødet i den spicy krydderiblanding og steg det 2-3 min. på hver side.
  4. Det må gerne være rosa indeni, når det er færdigstegt. Lad kødet trække et par min., før det skæres i skiver og serveres med salaten.

Energi pr. person: 525 kcal, fedt 34%, protein 25%, kulhydrat 41%