GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

æblekage
Foto: Maria Nielsen Skøn crumble med æble - og en del færre kalorier end en traditionel æblekage.

dessert

Crumble æblekage

En ægte klassiker, hvor der er skåret gevaldigt ned på smørret. her får du opskriften på en æble-crumble uden alt for mange kalorier.

printer Print
clock 35 minutter
plate Æble crumble til 4 personer

4 udkernede, fintsnittede æbler, f.eks. cox orange
lidt citronsaft
2 spsk rørsukker

Crumble:
25 g speltflager
25 g grofthakkede hasselnødder
50 g rørsukker
1 tsk stødt kanel eller Five-spice krydderi
35 g smør
1 dl syrnet fløde 9%
evt. korn af ½ stang vanilje

Sådan bager du æble-crumble

1. Vend æblerne med citronsaft og sukker, før de fordeles i 4 ovnfaste forme.

2. Bland spelt, nødder, sukker og krydderi. Smuldr smørret ud i dejen med fingrene, så det bliver jævnt fordelt. Top dejen over æblerne og bag dem i ovnen ved 200° ca. 20 minutter, til crumblen er gylden og sprød.

3. Server den lækre crumble med æbler lun med syrnet fløde, evt. smagt til med lidt vanilje.


280 kcal. pr. person - traditionel æblekage 750 kcal. pr. person

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Kage, Crumble, Kalorielet og Bageopskrifter