Sommermad: Den ultimative burger
Grillstegt bøf i fuldkornsbolle med sprødt grønt og tomat- hummus.
Ingredienser
500 g hakket, magert oksekød
1 spsk grov sennep
2-3 spsk velafknugede kapers
salt, peber
olie til pensling/stegning
4 store fuldkornsboller
8 spsk tomat-hummus (se opskrift på forrige side)
en håndfuld brøndkarse og bredbladet persille
½ agurk i skiver
1-2 tomater i skiver
1 lille hakket rødløg
både af 2 avokado
Sådan gør du:
Ælt det hakkede kød med sennep og kapers. Del og form det til fire pæne store bøffer. Pensl kødet med olie, drys salt og peber på og grill bøfferne 4-5 minutter på hver side − efter tykkelse. Lun bollerne på grillen, flæk og smør dem med tomat-hummus og læg dem sammen med persille, agurk, tomat, rødløg, både af avokado og brøndkarse.
Energi pr. person: 560 kcal, fedt 27%, protein 31%, kulhydrat 42%.