Fragilité med abrikoscreme
SPONSORERET indhold

Fragilité med abrikoscreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk fragilité, som vi serverer med abrikoscreme, der giver friskhed til kagen.

Af: Betina Hastoft Foto: Betina Hastoft
26. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 20 stykker

Ingredienser

Abrikoscreme:
300 g tørrede abrikoser, orange
4 dl piskefløde
1 vaniljestang
250 g hvid chokolade
1 usprøjtet citron (skal)
2 spsk. citronsaft
Bund:
250 g marcipan
½ dl mælk
4 æggehvider
1 dl sukker
50 g mandelflager

  1. Blend abrikoserne, tilsæt ca. 1 dl af fløden, og blend igen til konsistensen er en jævn mos. Varm resten af fløden op sammen med vaniljekorn og stang. Hak chokoladen, og kom den i. Fjern gryden fra varmen, og rør i fløden til chokoladen er opløst. Tilsæt abrikosmosen, og rør til cremen har ensartet konsistens. Tilsæt fintrevet citronskal og -saft. Stil cremen køligt til dagen efter.
  2. Riv marcipanen, og rør den blød med mælken.
  3. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til de er blanke og seje i ca. 5 min. Vend marcipanen med halvdelen af hviderne først. Vend derefter resten af hviderne i og fold massen sammen til ensartet dej.
  4. Tegn tre firkanter på bagepapir ca. 20 ×20 cm. Spred dejen ud på hver firkant og drys med mandelflager. Bag bundene midt i ovnen ved 150 gr. i ca. 15 min.
  5. Pisk evt. lidt i cremen. Fordel halvdelen af cremen på en af bundene. Læg en bund på og fordel resten. Læg atter en bund på. Stil kagen i fryseren i ca. 2 timer.