Fransk paté
SPONSORERET indhold

Fransk paté

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sådan laver du din egen franske paté af bl.a. hakket svinekød, timianblade og grønne oliven.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
06. nov. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(89 pers. på buffet)

Ingredienser

½ kg hakket svinekød, maks. 10 % fedt
2 fed hvidløg
1 løg
½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
1 æg
¼ tsk. stødt muskatnød
2 tsk. friske timianblade el. 1 tsk. tørret timian
1 dl grønne oliven med rødt fyld
1½ tsk. salt
peber
lidt smør til formen
125 g bacon i skiver
2 laurbærblade

Tilbehør:
rugbrød el. flute samt snittet forårsløg og tomatbåde

  1. Rør kødet sammen med finthakket hvidløg, hakket løg, hvidvin, piskefløde, æg, muskatnød, timian, oliven, salt og peber.
  2. For en patéform smurt med smør eller en smurt brødform med noget af baconen. Kom farsen i. Læg resten af baconen over. Pynt med laurbærblade. Læg låg over. Bruger du en brødform, kan du bruge alufolie som låg. Stil formen i en bradepande. Hæld kogende vand ved, så det går 3-4 cm op ad formens sider.
  3. Bag patéen 1½ time ved 180 gr. på midterste ovnribbe. Lad patéen afkøle og stå i køleskabet 1-2 døgn, inden den serveres.