Fyldig salat af marineret kød & grønt
Orientalsk hverdagsmad.
Ingredienser
300-350 g oksekød, f.eks. entrecote eller rib eye
Marinade:
1 spsk sojasauce
2 spsk olie
1 stort fed hvidløg
salt, peber
Salat:
300 g gulerødder
1 courgette
1 bundt radiser
250 g cherrytomater
1 hakket chili
en håndfuld feldsalat/babyspinat
Dressing:
1 spsk friskreven ingefær
1 spsk honning
1 spsk sesamolie
limesaft
300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du: Læg kødet i et fad. Rør marinaden sammen, hæld den over kødet, og lad det trække længst muligt – gerne natten over. Grill eller steg kødet i 3-4 minutter på hver side. Afkøl og skær det i mundrette stykker.
Høvl gulerødderne på langs med en grønsagsskræller, skær courgetterne i stave og tomaterne i halve. Bland ingredienserne til salaten, den må gerne være lidt rustik. Rør dressingen sammen, og smag den til. Server den til salaten sammen med fuldkornsbrød.
Energi pr. person: 440 kcal, fedt 28%, protein 26%, kulhydrat 46%
TIP! Retten er også lækker med kylling.