Gazpacho
Kold spansk grøntsagssuppe. Perfekt på en varm dag.
Ingredienser
500 g solmodne tomater
1-2 agurker
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
50 gr hvidt brød
1 lille skalotteløg
4-5 fed hvidløg
6-8 spsk super god olivenolie (koldpresset)
2-3 spsk sherryeddike
sukker, salt og peber
2-3 skiver brød uden skorper, skåret i småtern og ristet sprøde i olivenolie
basilikum, persille og purløg.
Sådan laver du gazpacho
Skyl grøntsagerne grundigt og skær dem i mindre stykker.
Udblød brødet i vand så det lige akkurat dækkes. Knug det meste af vandet ud af brødet og det kommes i en blender med hvidløg og løget. Det blendes glat, hvorefter de resterende grøntsager tilsættes. Tilsæt også olivenlolie.
Skulle suppen blive for tyk kan den spædes op med vand.
Suppen smages til med salt, peber og sukker.
Stil den på køl indtil den skal servers.
Hak krydderurterne og drys dem udover suppen sammen med de sprøde croutoner.
Serveres ISKOLD.
Se også opskriften på havbars på grill med fennikel og krydderurter