suppe
SPONSORERET indhold

Græskarsuppe med kastanjedumplings med salvie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hav alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Kogende vand i kedlen • Foodprocessor (hakkekniv) • Stor gryde med låg, middel varme • Stor gryde med låg, høj varme • Sauterpande, høj varme • Stavblender

Af: Susanne Knutzen
01. jan. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Suppe
1 bundt forårsløg
nogle kviste frisk rosmarin
1 frisk rød chili
1 terning hønsebouillon
olivenolie
1 mellemstort butternutgræskar (kun den slanke del)
3 gulerødder
1 dåse (400 g) kikærter

Dumplings
100 g vakuumpakkede kastanjer
100 g hvedemel + ekstra til at drysse bordet med
½ tsk bagepulver
1 terning hønsebouillon
8 skiver røget pancetta el. bacon
10 friske salvieblade
1 hel muskatnød, til rivning
30 g cheddar (kan udelades)

Sådan gør du:

BEGYND TILBEREDNINGEN
- Hak forårsløgene fint i foodprocessoren sammen med rosmarinblade, chili og bouillonterning og steg i gryden ved midddel varme med 1 spsk olivenolie.
- Skær den øverste del af græskarret, fjern stilken og del græskarret i kvarter (det er ikke nødvendigt at skrælle det, og den buttede ende kan gemmes til en anden dag).
- Hak græskarret fint i foodprocessoren sammen med gulerødder.
- Kom blandingen i gryden sammen med kikærterne, deres lage og 1 l kogende vand.
- Læg låg på gryden og lad suppen koge ved høj varme.
- Fyld vand i kedlen igen og bring det i kog.

- Hak kastanjer, mel, bagepulver, bouillonterning og en smule peber i foodprocessoren.
- Tilsæt gradvist 1 dl vand, en lille sjat ad gangen, til dejen lige netop samler sig.
- Del dejen i to, rul hvert stykke til en pølse på et meldrysset køkkenbord og skær pølserne i stykker på 2 cm.
- Fyld den anden store gryde med kogende vand, kom dejstykkerne i, læg låg på og lad dem simre ved middel varme i 6 minutter, eller til de er hævet fint.
 
- Purer suppen med en stavblender, til den er fin og glat, smag til med salt og peber og lad den simre, til den skal serveres.
- Steg pancettaen i 1 spsk olivenolie i en sauterpande.
- Tilsæt salviebladene, når den er ved at være sprød.
- Tag de hævede dumplings op med en hulske, læg dem ned til pancettaen i sauterpanden, riv halvdelen af muskatnødden over og server eventuelt med et drys cheddar.