Gratineret lyssej
SPONSORERET indhold

Gratineret lyssej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fin ret både i hverdagen og til et par gæster.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
14. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

400 g spidskål
4 gulerødder
Desuden:
600 g lyssejfilet skåret i 4-8 stykker
Gratineringssauce med dild:
15 g smør
2 spsk. hvedemel
3 dl kogende letmælk
2 spsk. hakket dild
2 æggeblommer
salt og peber
Tilbehør: kogte kartofler

  1. Snit kålen i strimler. Skær gulerødderne i skiver. Kog kål og gulerødder op i letsaltet vand 4-5 min. Afdryp dem i en sigte.
  2. Smelt smørret i en gryde. Udrør melet heri. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring.
  3. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør dild og æggeblommer i. Smag til med salt og peber.
  4. Fordel grønsagerne i et smurt ovnfast fad eller i fire portionsfade, som er ovnfaste. Fordel fiskefileterne over.
  5. Fordel gratineringssaucen over. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min., til retten er gylden.