Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Gratineret lyssej
Foto: Mikkel Adsbøl

Gratineret lyssej - opskrift fra Hendes Verden

Gratineret lyssej

Fin ret både i hverdagen og til et par gæster.

plate 4 personer
printer Print

400 g spidskål
4 gulerødder
Desuden:
600 g lyssejfilet skåret i 4-8 stykker
Gratineringssauce med dild:
15 g smør
2 spsk. hvedemel
3 dl kogende letmælk
2 spsk. hakket dild
2 æggeblommer
salt og peber
Tilbehør: kogte kartofler

  1. Snit kålen i strimler. Skær gulerødderne i skiver. Kog kål og gulerødder op i letsaltet vand 4-5 min. Afdryp dem i en sigte.
  2. Smelt smørret i en gryde. Udrør melet heri. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring.
  3. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør dild og æggeblommer i. Smag til med salt og peber.
  4. Fordel grønsagerne i et smurt ovnfast fad eller i fire portionsfade, som er ovnfaste. Fordel fiskefileterne over.
  5. Fordel gratineringssaucen over. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min., til retten er gylden.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk og Hovedret