Gravad laks
SPONSORERET indhold

Gravad laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Snart bliver det tid til julefrokost og hyggestunder med familie og venner omkring lidt god mad. Skal du rigtig kræse for dem, så er gravad laks noget af det ypperste, der findes på julebordet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
22. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
(6-8 pers.)

Ingredienser

1 kg laksefilet med skind
2½ spsk. fint salt
2½ spsk. sukker
1 tsk. peber
1 dl finthakket dild
1-2 spsk. revet usprøjtet appelsinskal
Rævesauce:
3 spsk. lys sirup
1 spsk. sennep
2 spsk. friskhakket dild
Tilbehør:
rugbrød el. surbrød

  1. Bland salt, sukker og peber, og fordel det på laksens kødside. Fordel også dild og appelsinskal på laksens kødside. Fold fisken sammen, og læg den i et fad. Dæk fisken med husholdningsfilm, og stil den i køleskab 2 dage. Vend fisken efter 1 døgn, og hæld evt. væske fra.
  2. Skær fisken ud fra den tykkeste ende i tynde, skrå skiver.
  3. Rævesauce:
    Rør ingredienserne til rævesaucen sammen, og server den til laksen.