grillet steak med trattorisalat, courgettesalat, lun salat
SPONSORERET indhold

Grillet steak med lækre salater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Helt enkel hovedret, hvor du kan vælge at supplere med en eller flere af de lækre salater.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
23. maj. 2018 | Opskrift | Fit living
4 personer

Ingredienser

Spinat stegt med artiskokhjerte
1 tsk olivenolie
1 dåse velafdryppede artiskokhjerter i halve
300 g spinatblade
2 spsk rosiner
 2 spsk pinjekerner
salt, peber
balsamico

Raw courgettesalat
1 courgette
1 spsk reven citronskal
1 udkernet finthakket rød chili
1 fed knust hvidløg
1-2 spsk citronsaft
1 tsk olivenolie
salt, peber
25 g parmesanflager
evt. lidt friske krydderurter 

Trattoriasalat
1-2 små romainesalat
basilikum, persille
100 g kogte grønne bønner
125 g små kogte, pillede kartofler
¼ agurk i skiver
12 sorte oliven
1 lille hakket rødløg
salt, peber
1 tsk olivenolie
balsamico
tallerkensmækker

Grillet steak a la pizzaiola
4 kalvesteaks a 125 g
olivenolie til pensling
salt, peber

SAUCE:
1 tsk olivenolie
750 g skoldede, flåede hakkede tomater
1 hakket løg
1 hakket rød peberfrugt
2 fed knust hvidløg
1-2 tsk sukker
1 tsk tørret oregano
2-3 spsk hakket persille
lidt balsamico
friske ærteskud

Sådan laver du grillet steak

Spinat stegt med artiskokhjerte
Sådan gør du: 
Varm olien i en pande, og rist artiskokhjerterne let. Tilsæt spinatbladene, og steg videre under omrøring, til de falder let sammen. Bland rosiner og pinjekerner ved, rist yderligere et minuts tid, og smag til med salt, peber og balsamico. 

Raw courgettesalat
Sådan gør du: Snit courgetten i lange, tynde bånd, bland, og smag til med de øvrige ingredienser, og top med parmesan og krydderurter.

Trattorisalat
Sådan gør du: Riv salatbladene i grove stykker, bland dem med de øvrige ingredienser, og smag til med salt, peber, olivenolie og balsamico, drys med friske urter, og server.

Grillet steak a la pizzaiola
Sådan gør du: Begynd med saucen: Kom alle ingredienser inklusive krydderier og urter i en gryde, bring dem til kogepunktet, og lad dem derefter snurre under omrøring i 15-20 min. Smag til med yderligere krydderier samt balsamico.
Pensl kødet med olie, drys salt og peber på, og grill det på en varm grillpande 2-3 min. på hver side. Server kødet med tomatsauce, ærteskud samt det øvrige tilbehør.

Anbefalet til dig