Grøn salat og sprøde nudler
Delikat salat med smag fra Spanien, Italien og Kina − god til både frokost og middag.
Ingredienser
SPRØDE NUDLER:
75 g ægnudler
½-1 liter olie
salt
SALAT:
100 g skiver mager chorizopølse
1 bundt forårsløg
1 rød eller gul peberfrugt
2 spsk olie
1 salathoved
1 bundt persille eller anden krydderurt
1 håndfuld spinat eller rucola
1 håndfuld ristede saltede mandler
100 g manchego eller parmesan
DRESSING:
1 spsk citronsaft
2 spsk koldpresset olie
½-1 fed fintrevet hvidløg
salt og peber
TILBEHØR:
Evt. groft brød
Sådan gør du:
Varm olien op, til den bobler omkring en tændstik. Lad nudlerne stege helt sprøde og gyldne. Tag nudlerne op med en hulske, læg dem på lidt køkkenrulle og drys med salt. Steg chorizoskiverne forsigtigt på panden eller læg dem på en bageplade med bagepapir (ovnen skal være varm i forvejen). De skal kun have 4-5 minutter. Skær forårsløg i ca. 3 cm lange, skrå skiver og peberfrugt i tern. Varm olien og steg forårsløg og peberfrugt i ca. 5 minutter. Kom chorizo, forårsløg og peberfrugt i en skål. Skær salaten i strimler og bland den i sammen med krydderurt, spinat, ristede mandler og osten skåret i tern. Pisk dressingen sammen og dryp den på salaten. Server salaten med de sprøde nudler drysset på i sidste øjeblik og brød.
TIP: Hvis du vil lave en sundere udgave af retten, kan du blot koge nudlerne og blande alle ingredienserne sammen.