Grønkålssuppe med kylling, fyldt med energi
SPONSORERET indhold

Grønkålssuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Boost din sundhed og få varmen med en suppe fyldt med gode sager.

Af: Mette Mølbak Foto: Fra Mette Mølbaks bog, Kål
25. dec. 2015 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Grundsuppe:
1 kylling
2 gulerødder
2 løg
1 løg, grofthakket
2 laurbærblade
salt og 5 sorte peberkorn

Tilbehør:
pancetta eller peberbacon
cremefraiche
hakket bredbladet persille

Grønkålssuppe:
1 løg, hakket
1 stor bagekartoffel i tern
olivenolie til stegning
1,2 liter grundsuppe
200 g grønkål, hakket, ribbet vægt
1 bundt bredbladet persille (75 g)
salt og peber
æbleeddikke

Sådan gør du: Rens kyllingen, og kom den i en gryde, som er stor nok til, at du kan dække kyllingen med vand. Skræl gulerødder og løg, og skær løgene i halve. Kom dem op i gryden sammen med kyllingen, og hæld vand på, så det dækker. Tilsæt laurbærblade og peberkorn, og bring vandet i kog. Lad kyllingen koge stille og roligt ca. en times tid, til kødet er mørt. Sigt suppen, og tag kyllingen fra. Du kan enten servere kyllingekødet til suppen eller gemme det til dagen efter og bruge det i salater, sandwiches eller i en wokret. Smag suppen til med salt.

Find en rummelig gryde til grønkålssuppen. Steg løget ved svag varme, til det bliver blødt. Tilsæt kartoffeltern, og steg et par minutter ved svag varme. Kom 1,2 liter af grundsuppen over, og lad det koge ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre. Tilsæt grønkål og halvdelen af persillen, lad det koge yderligere tre minutters tid, eller til grønkålen er mør. Blend suppen, til den er jævn og smukt grøn. Smag til med salt, peber og evt. æbleeddikke.
Skær pancetta ud og rist det på en tør pande. Hak den øvrige del af persillen. Server suppen med en god klat cremefraiche og ristet pancetta. Drys med bredbladet persille.