Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grønsagslinguine & kødboller
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Grønsagslinguine & kødboller

Grønsagslinguine & meatballs

Vild med pasta, så vil du elske denne sunde variant.

4
Print

450-500 g hakket, magert kalve- og flæskesmåkød
1 finthakket løg
1 fed hvidløg
1 finthakket chili
1 spsk reven skal af økologisk citron
1 æggehvide
2 spsk mel
0,5 dl fløde 9%
1 tsk salt, friskkværnet peber
½ spsk citrontimian eller salvie
2 spsk olie til stegning
300 g linguine, gerne fuldkorn
1 courgette høvlet i lange, tynde bånd
lidt kogevand fra pastaen
evt. lidt tørret chili
persille,
basilikum
høvlet skal af økologisk citron

Sådan gør du:
1. Bland kødet med løg, æggehvide, mel, fløde og krydderier. Del og form det til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne på en stor pande i olie.

2. Ryst panden jævnligt under stegningen, så kødbollerne får en fin facon.

3. Kog, afdryp, og hold pastaen varm. Vend den med courgetterne, og tilsæt en smule af kogevandet fra pastaen.

4. Smag til med salt, peber, evt. chili og urter samt citronskal. Server pastaen med de stegte meatballs.

● ● ● Energi pr. person: 480 kcal, fedt 20%, protein 31%, kulhydrat 49%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Pastaretter