Havregrynskage med chokolade
SPONSORERET indhold

Havregrynskage med chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug de sunde havregryn i denne skønne kage. Den skal laves dagen før, så den er perfekt til middagsselskabet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
07. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

100 g mørk chokolade
150 g smør
225 g sukker
1¼ dl mælk
2 dl havregryn
30 g mandler
2 æg
90 g hvedemel
1½ spsk. kakaopulver
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Fyld:
150 g mælkechokolade
2½ dl piskefløde
Pynt:
1-2 spsk. reven mørk chokolade

  1. 1. Hak chokoladen fint. Rør smør, chokolade, sukker og mælk sammen i en gryde, til det er ensartet, men det må ikke koge. Kom blandingen i en stor skål, og afkøl det 15-20 min.
  2. 2. Kom havregryn og mandler i en blender eller foodprocessor, og miks, til det hele er finthakket.
  3. 3. Rør æggene i chokoladeblandingen. Rør hvedemelet i sammen med havregryns- mandelblandingen, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker.
  4. 4. Fordel dejen i en springform 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
  5. Hak mælkechokoladen. Kog 2 dl af piskefløden op i en gryde. Kom mælkechokoladen i, og tag straks gryden fra varmen. Rør, til chokoladen er smeltet. Afkøl cremen i køleskabet natten over. Kom resten af piskefløden i. Pisk cremen igennem med en håndmikser, til den bliver cremet.
  6. Fordel cremen på kagens top, og pynt med lidt reven mørk chokolade.