Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hindbærsnitter
Foto: Jes Buusmann

Hindbærsnitter med glasur

Det er nu, det danske sommerland bugner af himmelske bær, så nyd dem friske, syltede, bagte og kogte. Sæsonen er så kort, at bær morgen, middag og aften slet ikke er at kimse af.

5-10 stk.
Print

175 g smør
250 g hvedemel
¼ tsk. hjortetaksalt
2 æggeblommer
50 g flormelis
Fyld:
1 dl hindbærmarmelade
Pynt:
2 dl flormelis
2 spsk. vand
kagekrymmel

  1. Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt hjortetakssalt, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab.
  2. Del dejen i 2. Rul hvert stykke ud til en rektangel (10 cm bred og 35 cm lang), dejen skal være ca. ½ cm tyk. Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen over. Læg den anden dejplade over.
  3. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kagen i 7 cm brede snitter som evt. kan halveres.
  4. Rør glasuren sammen, og smør den på snitterne, mens de stadig er varme. Drys med kagekrymmel. Afkøl snitterne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Hindbærsnitter