Hjemmebagt surdejshvedebrød
SPONSORERET indhold

Hjemmebagt surdejshvedebrød

Brødet kræver lidt planlægning, da du forinden skal lave en surdej, som skal stå minimum 4 dage. Til gengæld kan du glæde dig til at sætte tænderne i det lækreste surdejshvedebrød.

Foto: Columbus Leth
19. okt. 2015 | Opskrift | BoligLiv



GRUNDSURDEJ

3 dl vand
50 g grahamsmel eller anden
fuldkornsmel
50 g hvedemel

1. Hæld vandet i en skål, og pisk de to slags mel i, indtil der ikke er nogen klumper.
2. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur i min. 4 dage. Rør i surdejen mindst en gang om dagen.


SURDEJSHVEDEBRØD
(1 stort brød)

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
1 portion grundsurdej
2 dl vand
10 g gær
1 spsk. salt
150 g grahamsmel eller anden
fuldkornsmel
400 g hvedemel
1 spsk. olivenolie

1. Kom surdej og vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og grahamsmel, og rør dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør dejen på en røremaskine i ca. 20 min., indtil den strækker sig godt. Dryp olien over dejen, og stil den tildækket til hævning i køleskabet i min. 10 timer.

2. Tænd ovnen på 225 grader varmluft, og lad en bagesten eller bageplade blive i ovnen, til den er godt varm.

3. Vælt dejen ud på et meldrysset bord, og form til et brød ved at folde dejen sammen – ælt endelig ikke for meget i dejen.

4. Drys bagestenen med mel, og løft forsigtigt brødet over herpå. Bag brødet i ovnen i ca. 20 min. Afkøl på en bagerist.

► SE OGSÅ: Hjemmebagt rugbrød - så let er det!
► SE OGSÅ: Groft hverdagsbrød med rug og havregryn
► SE OGSÅ: Græskarkernebrød fra Emmerys