Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Hjemmelavet chokoladebar
Foto: Maja Ambeck Vase Smukt juleknas.

Hjemmelavet juleslik

Hjemmelavede chokoladebarer

Design dine egne fine chokoladebarer med masser af farver. Find frysetørrede bær, nødder, lakrids og tørrede blomster frem fra skabet, og slip fantasien fri. Det er nemt og noget så hyggeligt. En opskrift af Maja Ambeck Vase.

clock en time
printer Print
plate 6 små chokoladebarer


200 g Dulcey fra Valrhona
(eller din favorit)
50 g saltede peanuts
frysetørrede bær, nødder,
lakrids, tørrede blomster, salt m.m.

Sådan laver du chokoladebarer

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hak peanuts, og rør dem i den smeltede ­chokolade. Fordel massen i små, aflange forme (ca. 3,5 x 10), og pynt med frysetørrede bær, nødder, lakrids, tørrede blomster m.m.

 

SE OGSÅ: Sådan laver du hjemmelavet TWIX: Chokoladebarer med saltkaramel

 

Sæt formene i køleskabet, indtil choko­laden er stivnet, og pak dem forsigtigt ind
i cellofan. Opbevar dem i køleskabet eller i et køligt rum indtil servering/foræring.

Tip

Brug gerne mousseringe uden bund eller kageforme af silikone, så får du nemt chokolade­barerne ud, når chokoladen er stivnet. Om formene er firkantede eller runde er ikke så vigtigt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Konfekt, Chokolade, Søde sager, Dansk mad, Dessert og Peanuts