Hjerteformet romfromage
SPONSORERET indhold

Hjerteformet romfromage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Romfromage er en fin og luftig dessert.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
24. jan. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 personer

Ingredienser

8 blade husblas, hvis du laver hjerter og 6 blade, hvis du laver fromagen i en skål.
200 g jordbær, frosne kan sagtens bruges
50 g sukker
6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
100 g sukker
¾ dl lys rom
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
2½ dl piskefløde
Pynt:
evt. usprøjtede rosenblade
Tilbehør:
evt. mangobåde drysset med lidt rørsukker og dryppet med citronsaft.

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Kog jordbærrene op 2-3 min. i 2 spsk. vand og de 50 g sukker. Tag gryden fra varmen. Kom let afdryppede husblas-blade i, og smelt dem. Blend jordbærmassen jævn i en blender eller foodprocessor. Kom 1½ spsk. jordbærmasse i 6 hjerteforme fra eva trio, hvis du vil servere fromagen på denne måde, vil du servere den i en skål, springer du bare dette punkt over og går videre.
  2. Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør rom i. Rør lidt af æggemassen i jord-bærmassen, og rør herefter blandingen i resten af æggemassen. Pisk æggehviderne og fløden stiv hver for sig. Vend først æggehviderne i og herefter flødeskummet i.
  3. Fordel fromagen over jordbærmassen i hjerteformene, og kom resten i en skål. El-ler kom det hele i en skål, hvis du ikke bruger hjerteforme. Lad fromagen stivne i kø-leskabet 6 timer. Vend fromagerne ud på desserttallerkner, hvis du har lavet hjerter.