Hjertelagkage
SPONSORERET indhold

Hjertelagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjertepynten er nem at lave, og hvis lagkagen skal serveres til drenge, finder du bare en udstikker med et mere “drenget” motiv.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
03. okt. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk. eller 8-10 børnestykker

Ingredienser

1 ps. koldrørt cremepulver til
5 dl mælk
5 dl mælk
4 spsk. sukker
4 spsk. vand
4 spsk. appelsinsaft
3 små lagkagebunde (18 cm, skær evt. alm. bunde til i størrelse)
½-1 glas jordbærsyltetøj
2-3 dl friske, snittede jordbær
Pynt:
1 marcipanlåg (Odense Marcipan) eller
300 g ren, rå marcipan, der rulles ud
pink sukkerpynt

  1. Pisk kagecremen sammen. Kog sukker, vand og appelsinsaft op. Læg lagkagebundene ved siden af hinanden, og dryp dem med denne lage.
  2. Læg den første bund på fadet, bred syltetøj ud over den, og drys med snittede bær. Hold 1 dl creme tilbage, og læg resten af kagen sammen. Læg et let pres på kagen, så den bliver så plan som muligt.
  3. Smør kant og overflade med creme, så kagen bliver så jævn som mulig.
  4. Skær et marcipanlåg ud i kagens størrelse, og læg det på kagen. Skær endnu et låg ud, brug en udstikker til at lave nogle hjerteformede huller og læg det andet lag på kagen. Sæt den koldt, til den skal pyntes færdig.
  5. Pisk fløden, og sprøjt en fin kant på kagen. Fyld de hjerteformede huller med sukkerpynt og server straks.