Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Nem paella i ovn
Foto: Betina Hastoft Hurtig paella med fisk og edamamebønner.

Paeela i ovn

Hurtig paella med fisk

Nem og lækker paella med fisk - denne paella er hurtigt lavet og du kan lave den i ovnen. Se her, hvordan du gør:

45 minutter
Print
Hurtig paella med fisk til 4 personer

1 fed hvidløg
1 porre
2 bøftomater
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
250 g paellaris
1 nip safran
2 tsk. stærk paprika
1 citron
6-7 dl vand
salt og peber
600 g knurhanefilet eller anden fast fiskefilet
400 g edamamebønner
1 bundt bredbladet persille

Tilbehør: 1 citron

Sådan laver du hurtig paella med fisk

1. Tænd ovnen på 200 gr.

2. Pil og hak hvidløg. Skyl og rens porren. Snit den fint. Skyl og skær tomaten i kvarter.

3. Smelt smør og olie i en gryde. Svits hvidløg og porre. Kom risene i gryden, og svits med, til de bliver klare. Kom tomatbådene i gryden sammen med safran, paprika og saften af 1 citron. Hæld vand i gryden, og rør godt rundt. Læg låg på, og lad det simrekoge i 15-20 min. Hold øje med, at gryden ikke koger tør, i så fald tilsæt lidt mere vand. Krydr fisken med salt og peber.

4. Læg fisken ovenpå risen sammen med edamamebønner. Læg låg igen på gryden, og sæt den i ovnen i 8-10 minutter.

5. Skyl og hak persillen, og drys den over den færdige ret. Server paella og fisk med citronbåde.

TIP

Du kan tilsætte tigerrejer til gryden, et par minutter inden du tager retten ud af ovnen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Nem aftensmad og Hovedret