Opskrift på hvedebrød med mørk øl
SPONSORERET indhold

Hvedebrød med mørk øl

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Et brød med en superintens smag.

Af: Claus Meyer Foto: Line Thit Klein
03. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

2 brød
5 dl vand
1 mørk øl, 33cl
20 g gær, økologisk
30 g salt
400 g grahamsmel, økologisk
600 g hvedemel, økologisk.

Sådan laver du hvedeboller:

Dag 1

  1. Hæld det kolde vand og øllet i en skål, og udrør gæren.
  2. Tilsæt så alt melet og salt, og ælt dejen til den slipper skålens kanter. Det tager ca. 10 min, og kan gøres ved håndkraft eller på røremaskinen. Kom dejen i en plastikskål smurt med olie.
  3. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 3-4 timer på køkkenbordet eller sæt skålen på køl i 24 timer.

Dag 2

  1. Tag skålen og tjek om dejen er hævet op – den skal hæve til ca. dobbelt størrelse:
    (er dejen ikke hævet nok i køleskabet, lader du dejen stå i skålen på køkkenbordet og "vågne" i varmen).
  2. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel oven på dejen. Sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen, og varm ovnen op til 220 grader.
  3. Hak dejen over i to stykker Spænd de to stykker dej op ved skubbe dejen ind under sig selv med en dejspartel/metalskraber. Læg de to brød på et stykke bagepapir.
  4. Skub forsigtigt bagepapiret med brødene på ind på den brandvarme bagesten/bageplade i ovnen.
  5. Bag brødene til de er pænt brune og flotte – det tager ca. 25-30 min.

Prøv også ølandshvedebrød