-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Ølandshvedebrød
Den gamle, nordiske kornsort giver brødet en meget karakteristisk, dyb smag, og giver brødet en lang holdbarhed.
2
Ingredienser
- Til 2 brød
- 150 g fuldkorns ølandshvede, økologisk
- 450 g sigtet hvedemel, økologisk
- 5 g gær
- 15 g havsalt
- 3 spsk tynd hvedesurdej
- 5,5 – 6 dl koldt vand.
Sådan laver du ølandshvedebrød:
- Dag 1:
- Hæld det kolde vand i en skål, og udrør først gæren, så surdejen heri.
- Tilsæt så alt melet og salt, og ælt dejen til den slipper skålens kanter.
- Det tager ca. 10 min, og kan gøres ved håndkraft eller på røremaskinen.
- Kom dejen i en plastikskål smurt med olie, dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 24 timer.
- Dag 2:
- Tag skålen ud af køleskabet og tjek om dejen er hævet op – den skal hæve til ca. dobbelt størrelse:
- Er dejen ikke hævet nok i køleskabet, lader du dejen stå i skålen på køkkenbordet og "vågne" i varmen.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel oven på dejen.
- Sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen, og varm ovnen op til 220 grader.
- Hak dejen over i to stykker - spænd de to stykker dej op ved skubbe dejen ind under sig selv med en dejspartel/metalskraber.
- Læg de to brød på et stykke bagepapir. Skub forsigtigt bagepapiret med brødene på ind på den brandvarme bagesten/bageplade i ovnen. Bag brødene til de er pænt brune og flotte – det tager ca. 25-30 min.
- Få opskriften på surdej her